Sund Kost >> Ernæring

Fordelene ved ellagsyre

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 28, 2018

Antioxidanter, herunder ellagsyre, spiller en væsentlig rolle i at fremme sundhed og forebygge sygdom. Du er allerede i gang med at høste de antioxidante egenskaber af ellagsyre, hvis du følger en nærende kost, der indeholder en række frugter og nødder. Det er fordi, vindruer, jordbær, hindbær, tranebær, granatæbler, valnødder, pekannødder og grøn te indeholder rige mængder af dette næringsstof. Det primære fokus for forskning i ellagsyre kredser omkring sin antioxidant egenskaber.

Betydningen af Antioxidanter

Uden ilt, du vil dø inden for et par minutter. Hver celle i din krop har brug for ilt til at producere energi, men der er en bagside til ilt, kaldet frie radikaler. Hvis du kan huske biologi klasse, skal du vide, at frie radikaler er et naturligt biprodukt af ilt forbrug. De er meget ustabile molekyler, som reagerer negativt med sunde celler og væv, der forårsager skade. For at bekæmpe dette, kan din krop er i besiddelse af en kraftfuld antioxidant system til at neutralisere frie radikaler, så du forbliver sund.

Nogle antioxidanter i din kost er langt mere magtfulde end andre. Forskere har en tendens til at fokusere på disse mere kraftfulde antioxidanter, og de mener, ellagsyre er en af dem.

Hvad Det har at Gøre med Sygdom

Når der ikke er nok antioxidanter til at holde de frie radikaler i skak, den ubalancerede tilstand, der kaldes oxidativt stress opstår. Dette er, hvor frie radikaler gå rundt ukontrolleret forårsager skadelige kemiske reaktioner i din krop. Inflammation, vævsskade og DNA-skader, der er kendetegnende for oxidativ stress, som er forbundet med fedme, hjertesygdomme, type 2 diabetes og andre kroniske sygdomme.

Antioxidant-rig kost, der er rig på frugt og grøntsager kan mindske din risiko for kroniske sygdomme. Det er derfor, forskerne fokus på antioxidanter som ellagsyre for deres potentielle sundhedsmæssige fordele.

Ellagsyre Beskytter Mod Oxidativt Stress

Forskerne håber, at studere antioxidanter som ellagsyre vil føre til nyheder måder at beskytte sig mod sygdom. De teoretisere, at reducere oxidativ stress, vil forbedre de fælles sygdomme, og deres teori har givet positive forskningsresultater. I et sådant laboratorium finde, ellagsyre viste en stærk evne til at bekæmper frie radikaler, neutralisere dem kontinuerligt i en virtuel cascade, rapporterede tidsskrift Chemical Research in Toxicology i April 2014. De forskere, der anses for ellagsyre en ny og alsidig beskytter mod frie radikaler.

Ellagsyre, der er forårsaget af brystkræft celler til at selvdestruere og stoppede dem fra at sprede sig, i en separat undersøgelse rapporterede i April 2015 nummer af det Internationale tidsskrift Journal of Oncology.

Dette betyder ikke, at du skal køre ud og købe ellagsyre kosttilskud. Forskerne er langt fra at bevise sikkerheden og effektiviteten af den terapeutiske brug af ellagsyre på sin egen. Men at spise fødevarer rige i ellagsyre og andre antioxidanter er et sundt valg.

At fokusere på det, der betyder

Undgå at tænke på din kost i form af enkelte næringsstoffer og fokus på hele din eating mønster som større billede. Hundredvis af næringsstoffer, vitaminer, mineraler, eller antioxidanter, der arbejder sammen for at holde dig sund. Den eneste måde at sikre, at du får nok af disse vigtige bestanddele er at spise en varieret kost, fyldt med hele fødevarer.

Den dårlige nyhed er, at de fleste Amerikanere ikke spiser nok frugt og grøntsager, hvilket betyder, at du kan gå glip af vitale antioxidanter, herunder ellagsyre, og andre vigtige næringsstoffer. Prøv at tilføje flere frugter og grøntsager på din tallerken for at erstatte de fødevarer, du kan være at få for meget af, såsom forarbejdede fødevarer.

Få Mere Ellagsyre Fra Fødevarer

Tænke i nye måder at nyde fødevarer og drikkevarer, der er høj i ellagsyre. Drik grøn te eller granatæble juice. Tilsæt hindbær til hjemmelavet frugt smoothies eller mix pekannødder ind på din morgen yoghurt. Prøv at tage en klase vindruer eller nogle valnødder og tørrede tranebær i en beholder til en snack til at spise på arbejde. Eller i toppen og en grillet kylling salat med jordbær ved spisetid.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære