Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene ved at Spise Simple Kulhydrater?

Skrevet af Mike Samuels; Opdateret December 20, 2018

Kulhydrater kommer i to former: simple og komplekse. Simple kulhydrater er sukker og komplekse kulhydrater er stivelse. Generelt er de fleste af dine kulhydrater skal komme fra komplekse kilder, da det tager længere tid at fordøje, hvilket betyder, at dit blodsukker og energiniveau ophold stabilt, plus komplekse kulhydrater har en tendens til at være højere i fiber. Spiser simple kulhydrater kan være gavnligt, men særlig når planlægges korrekt.

Vigtige Næringsstoffer

Selvom simple kulhydrater har en tendens til at fremmane billeder af sukker og slik, masser af sunde fødevarer, der ikke indeholder simple kulhydrater. Gode eksempler på disse er de frugter, som indeholder den simple sukker, fruktose, sammen med mejeriprodukter, der indeholder galactose, ifølge MedlinePlus, som begge giver en overflod af vitaminer og mineraler. Frugt er et sundt alternativ til forarbejdede søde fødevarer, mens mejeriprodukter giver calcium og protein.

Få Dit Spil Ansigt På

Simple kulhydrater kan have den fordel i forhold til komplekse, når det kommer til at forberede motion. Før en træning, løb eller spil, mange atleter spiser en stor mængde kulhydrat for at give energi. Hvis du kun har 45 minutter eller så, før din træning, simple kulhydrater er dit bedste valg, noter registreret diaetetiker Rebecca Scritchfield. På grund af det faktum, at de er fordøjet hurtigt, simple kulhydrater der er gode for atleter, der har brug for korte byger af energi, i modsætning til udholdenhed atleter, der har brug for på længere sigt energi fra slow-at fordøje kulhydrater. Eksempler på pre-workout måltider, der indeholder simple kulhydrater er bananer med honning, fedtfattig yoghurt med gelé eller kakaomælk.

Tanke op og Gendanne

Efter en omgang træning, er dit mål bør være at genopbygge de kulhydrater, du brændes af under træning. Dette er især vigtigt, hvis du er træning igen i 12 timer, men alle kan drage fordel af tankning med simple kulhydrater, noter sports ernæringsekspert Dr. John Berardi i "The Essentials of Sport og Motion Ernæring." Simple kulhydrater fordøje hurtigere, hvilket hjælper med at bringe dit blod sukker og glykogen niveauet tilbage til det normale hurtigere end at spise komplekse kulhydrater.

For de Ikke-Atlet

De vigtigste fordele af simple kulhydrater forholde sig til dem, at deltage i en høj-intensitet træning. Hvis du er stillesiddende, eller ikke træner ved høj intensitet, holde dine simpel carb indtag til et minimum, med de fleste kommer fra frugter og grøntsager. Selv atleter bør holde simple kulhydrater til tiden omkring træning eller konkurrencer, når der er brug for energi. Resten af tiden, kulhydrater skal komme fra komplekse kilder som fuldkorn, og bønner.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

ADVERT

Mest populære