Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Rosiner Hver Dag?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

Rosiner pack mere ernæring end deres lille størrelse kan angives. Når druerne er tørret til at producere rosiner, næringsstoffer, der er blevet mere koncentreret, hvilket gør en håndfuld rosiner en snack, der er rig på B-vitaminer, jern og kalium. Udover næringsstoffer, rosiner er også en god kilde til kulhydrater til energi.

Spise Rosiner Hver Dag

En af de største fordele ved at spise rosiner er, at de er en hurtig, nem og velsmagende måde at få nogle af dine daglige anbefalede frugt portioner. Kvinder bør spise mindst 1,5 kopper af frugt dagligt og mænd bør have 2 kopper, i henhold til ChooseMyPlate.gov. En lille æske rosiner, som er 1.5 ounce og har omkring 90 rosiner, fylder en halv kop af din daglige frugt krav, plus den har kun 129 kalorier og fedt.

Kulhydrater til Energi

Den 34 gram kulhydrater i en lille æske rosiner omfatter 26 gram sukker til hurtig energi. Hvis du bruger sport tygger eller andre sportsgrene produkter for at tilføje kulhydrater og forbedre præstation, mens du træner eller deltager i udholdenheds sport, kan du få den samme gavn af at spise rosiner, ifølge en undersøgelse i Journal of Food Science i 2013. Du vil også få 1,6 gram fiber, som er 4% for mænd og 6 procent af kvinders daglige indtag fra blot en lille æske rosiner. Omkring halvdelen af det samlede tal er opløselige fibre, der hjælper med at sænke kolesterol og balance blodsukker.

Jern

Spise rosiner hver dag hjælper dig med at opfylde dine daglige behov for jern. Selv om de fleste af jern i kroppen bærer ilt i de røde blodlegemer, det er også til stede i hver eneste celle i din krop, fordi det har så mange andre jobs. Det understøtter dit immunforsvar, hjælper med at gøre aminosyrer, og det er afgørende for stofskiftet. Mænd bør indtage 8 mg og kvinder har brug for, 18 mg dagligt, men ingen bør indtage mere end 45 milligram jern i en dag, fordi det kan blive giftig. Du vil komme til 0,8 milligram jern i en lille æske rosiner, hvilket er 10 procent af mændene og 5% af kvinder daglige anbefalede indtag.

Kalium

Kalium er i stand til at bære elektriske ladninger, som kan forårsage muskel sammentrækning og stimulere nerve impulser. Det er især vigtigt for dit hjerte, fordi kalium regulerer hjerterytme og også hjælper med at sænke blodtrykket ved at begrænse virkningen af natrium. Specielle strukturer i kroppen arbejder konstant på at opretholde en streng koncentration af kalium i cellerne. Disse strukturer, der tegner sig for omkring 20 til 40 procent af dine hvile energi, ifølge Linus Pauling Institute. Rosiner i en 1,5-ounce box har 322 mg eller 7 procent af den anbefalede daglige indtagelse af kalium.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære