Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene ved at Spise Radiser?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture anbefales at spise 2 til 3 kopper af grøntsager dagligt, men de fleste Amerikanere lever op til dette mål. Radiser-en type af korsblomstrede grøntsager, der er relateret til sennep greens og grønkål -- tilføje sort til din kost, og hjælpe dig med at nå dine grønt indtag mål. Radiser indeholder vigtige næringsstoffer, og dermed giver sundhedsmæssige fordele, også.

Glucosinolater

Radiser indeholder glucosinolater -- gavnlige svovlholdige forbindelser, som kun findes i medlemmer af korsblomstrede grøntsager familie. Disse forbindelser kan beskytte dig mod kræft, noter Linus Pauling Institute. De beskytter dine celler mod de genetiske mutationer, der er årsag til kræft og kan også hjælpe din krop med at fjerne alle potentielt-kræftceller, før de kan begynde at danne en tumor. I August 2012, USDA, har ikke etableret en daglige anbefalede indtag for glucosinolater, men Linus Pauling Institute anbefaler fem portioner af korsblomstrede grøntsager hver uge til at øge din midtvejsevaluering af indtag.

C-Vitamin

At spise radiser giver C-vitamin, som hjælper med at opretholde dit hjerte-kar-sundhed ved at kontrollere blod kolesterol niveauer. C-Vitamin hjælper kroppen med at producere kollagen, et protein, der styrker blodkar vægge. Det holder også dit stofskifte, som hjælper cellerne igen fedt til brugbar energi. Spise en kop med skiver af radiser øger din C-vitamin indtag af 17.2 milligram. Dette svarer til 19 procent af det anbefalede daglige indtag for mænd, 23 procent for kvinder.

Fiber

Radiser give kostfibre, en type af kulhydrat. Fiber adskiller sig fra andre typer af kulhydrater, som stivelse eller sukker, i og med at det ikke tilføje til kalorieindholdet i din mad. I stedet, din krop går fiber uden at bryde det ned i energi. Fiber hjælper med at fylde din mave, så du føler dig tilfreds efter et måltid; i dine tarme, det hjælper med at regulere blodsukker og kolesterol, og menigheder off forstoppelse. En kop med skiver af radiser indeholder 1.9 gram fiber, eller 6 procent af den daglige fiber krav, der er baseret på en 2,000 kalorie diæt.

At Spise Mere Radiser

Nyd radiser rå eller kogte. Tilsæt tyndt skivede radiser til salater, puré radiser med avocado og agurk til en forfriskende gazpacho, eller spise rå radiser med en sund dip, såsom hummus. For et varmt måltid, så prøv let belægning halveret radiser i ekstra jomfru olivenolie, ristning dem, indtil de er møre, derefter krydderier dem med salt, peber eller peperoncino. For en fedt-fri madlavning mulighed, dampbad, radiser, og du kan spise radiser varm eller kold dem til at bruge som en low-carb erstatning i kartoffel salat.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære