Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Mango?

Mango er et lavt fedtindhold, lavt kalorieindhold, kolesterol-gratis kilde til en bred vifte af næringsstoffer, især A-vitamin, C-vitamin, kostfibre og antioxidant forbindelser. Hvis din kost indeholder rige kilder til disse næringsstoffer regelmæssigt, kan du være mindre tilbøjelige til at udvikle mange alvorlige medicinske tilstande. Oprindeligt dyrket i Indien, mango er nu mere almindeligt spist end nogen anden frugt i verden, ifølge Frugter Og Grøntsager Flere Spørgsmål. I Usa, moden mango er typisk spises rå, tørret eller kogt i chutneys eller tærter. Mango indeholder et enzym, der kan tenderize kød, og kan bruges til at tilføje en nærende eksplosion af smag til marinader.

Vitamin A

En enkelt kop i skiver, rå mango giver 89 mikrogram vitamin A. Dette beløb er struktureret omkring 13 procent af det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s anbefalede daglige tilførsel af A-vitamin, for en voksen kvinde, og næsten 10 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, for en mand. A-Vitamin gavner kroppen ved at fremme hudens sundhed, immunforsvar og øjne og ved at støtte celle differentiering og reproduktion. Tilstrækkelig vitamin A indtag kan sænke din risiko for kræft, grå stær og aldersrelateret macula degeneration. A-Vitamin er fedtopløseligt og skal spises sammen med en sund kilde til fedt. Prøv at smide skiver af mango i en salat klædt med olivenolie og eddike, eller top grillet bøf, kylling eller fisk med en mango salsa.

C-Vitamin

Mango indeholder 60 mg C-vitamin pr kop skiver, der leverer 80% af en kvindes daglige C-vitamin behov og 66 procent af en mands. Forbrugende masser af C-vitamin-rige fødevarer som mango kan mindske din risiko for kræft, forhøjet blodtryk, slidgigt, og hjertesygdomme. C-Vitamin er også afgørende for at sikre sundheden for knogler, hud og blodkar. C-vitamin indhold i mango falder, når frugten er udsat for lys, varme og luft. For at minimere C-vitamin nedbrydning, gemme dine mango i et køligt, mørkt sted, og brug dem inden for tre til fire dage efter købet. Undgå at skrælle eller skære mango, indtil lige før du spiser.

Kostfibre

Harvard University Health Services-rapporter, at halvdelen af en lille, skrællet mango indeholder næsten 3 gram kostfibre, eller mellem 8 og 11 procent af det anbefalede daglige indtag af fiber for voksne mænd og kvinder. Mango er rig på både opløselige og uopløselige fibre. Høj opløselig fiber indtagelse kan hjælpe med at forebygge forhøjet kolesterol i blodet og sukkersyge, mens man spiser masser af uopløselige fibre kan regulere afføring. En 2009 "Ernæring Reviews" artikel tilføjer, at folk, der spiser fiber-rige fødevarer regelmæssigt kan også være mindre tilbøjelige til at lide af slagtilfælde, fedme, hjerte-karsygdomme, kræft, forhøjet blodtryk og mavesår.

Antioxidanter

I 2007, en undersøgelse foretaget af den Brasilianske forskere undersøgt antioxidant indhold af fire populære sorter af mango: Palmer, Haden, Uba og Tommy Atkins. Forskere fastslået, at mens de forskellige typer er indeholdt lidt forskellige koncentrationer af antioxidanter, som alle var gode kilder til beta-caroten og polyfenoler. En anden undersøgelse, offentliggjort i "Acta Horticulturae," bekræftede, at de mest almindelige sorter af mango i Usa er alle gode kilder til beta-caroten. Den Amerikanske Diætetiske Association anbefaler, at spise fødevarer rige på antioxidanter som beta-caroten og polyfenoler kan hjælpe med at forhindre diabetes, hjerte-karsygdomme, kræft og neurodegenerative sygdomme som Alzheimers sygdom og demens.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære