Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Instant Havregrød?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret: November 19, 2018

Instant havregrød er praktisk pakket og nem at tilberede. Du kan købe krydret versioner af det eller tilføje krydderier og frugt, der passer til din smag. Behandling nedbryder instant havregrød af næringsstoffer, så producenter typisk erstatte det tab, vitaminer med berigelse. Selv med berigelse, instant havregrød har omkring halvdelen af fiber og protein som langsom-kogt række.

Vitaminer

Start din dag med en skål af instant havregrød øger dit indtag af B-kompleks vitaminer. Hver kogt cup giver halvdelen af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin B-6, thiamin, riboflavin og niacin, næringsstoffer, som hjælper din krop nedbryde kulhydrater, protein og fedt i fødevarer. Det giver dig halvdelen af dit daglige behov for A-vitamin, en antioxidant, der gavner din vision og hjælper med at styrke dit immunforsvar. Det indeholder også 30 procent af folat, du har brug for dagligt. Folat er et B-vitamin, der hjælper med at forebygge neuralrørsdefekter i de ufødte børn.

Selen

Institute of Medicine anbefaler, at voksne får 55 mikrogram selen per dag. Selen er et mineral, der kan gavne dit immunforsvar, hjerte-og skjoldbruskkirtel, ifølge National Institutes of Health. En kop kogt instant havregryn indeholder 12 mikrogram selen, hvilket giver dig en femtedel af selen, du har brug for hver dag. Selen virker som en antioxidant, anført af frie radikaler, der skader celler, så en passende indtagelse kan hjælpe med at forhindre for tidlig ældning og kroniske sygdomme.

Andre Mineraler

Instant havregrød er også rige på calcium, magnesium og fosfor, der er afgørende for sundheden for dine knogler, nerve funktion og muskel udvikling. En kop instant havregryn indeholder 20 til 30 procent af hver af disse mineraler. Det giver mænd med 13 procent af zink og mere end 100 procent af jern, de har brug for dagligt, og det giver kvinder 18 procent af zink og 80 procent af jern, de har brug for hver dag. Zink er en antioxidant, der kan forkorte varigheden af forkølelse og virale infektioner, mens jern hjælper transportere ilt gennem blodet.

Fiber og Protein

Tilføjelse instant havregrød til din kost kan hjælpe dig med at øge din fiber indtagelse og holde din LDL-kolesterol lav. En skål af instant havregrød, med 4 gram fibre, har 1 gram færre end bran flakes. Dog, almindelige kogte havregryn har 8.2 gram fiber pr kogt cup. Institute of Medicine anbefaler, at kvinder får mindst 25 gram fibre om dagen, og at mænd får mindst 38 gram. Selv om en kop almindelig havregryn er omkring 11 gram protein, instant havregrød er også en rig kilde til protein. Hver skål af instant havregrød giver 5.5 gram protein, et halvt gram mindre end mængden af protein i en scrambled æg.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære