Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Sundt Vs. Usunde?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Mindst 2,7 millioner mennesker i verden dør hvert år som følge af ikke at få nok frugt og grønt i deres kost, ifølge World Health Organisation. Spise en sund kost i stedet for en usund kost kan hjælpe dig med at få alle de essentielle næringsstoffer, du har brug for, og begrænser din risiko for en række sundhedsmæssige forhold.

Sund vs. Usund Kost

En sund kost består hovedsagelig af næringsstof-rige fødevarer, såsom grøntsager, frugt og grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter, magert protein og nødder og frø. Usund kost er et højt indhold af fedt, mættet fedt, transfedt, natrium og tilsat sukker. Dette foder indeholder ofte en masse af forarbejdede eller hurtige fødevarer, der er høj i kalorier, men ikke indeholder mange næringsstoffer. Mennesker at følge en sund kost se deres portions størrelser, så de med at opretholde en sund vægt, da både mængden og kvaliteten af den mad, du spiser, er vigtigt for en sund kost.

Indtag Af Næringsstoffer

Hvis du spiser sundt, du er mere tilbøjelige til at få nok af de næringsstoffer, som fiber, calcium, D-vitamin og kalium, som mange Amerikanere ikke spiser i tilstrækkelige mængder. Fuldkorn, grøntsager, bælgfrugter, frugt og nødder levere fiber, lav-fedt dagbog produkter og grønne bladgrøntsager giver calcium; frugter og grøntsager som bananer, abrikoser, jordbær, avocado og agurk er gode kilder til kalium; og fisk, æg og berigede mælk og appelsinjuice indeholder d-vitamin.

Risiko For Sygdom

Op til 40 procent af alle kræfttilfælde kan skyldes, dels at følge en usund kost, i henhold til BreastCancer.org. Usund kost øger også din risiko for Type 2-diabetes, fedme og hjerte-karsygdomme. Verdenssundhedsorganisationen, who, anslår, at cirka 2,6 millioner dødsfald hvert år på grund af fedme-relaterede sygdomme.

Overvejelser

Planlægger dine måltider før tid og giver dig selv en lille del af en mindre-end-sund godbid en gang imellem kan hjælpe dig med at holde en sund kost. At følge en sund kost er ikke det eneste, der tæller-du er også nødt til at træffe sunde livsstilsændringer for at minimere din risiko for sygdom. Udøve regelmæssigt, stoppe med at ryge og drikke kun i moderate mængder, hvis overhovedet.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære