Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene ved at Spise Habaneros?

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

For sande kendere af krydret, par peberfrugter kan udfordre varmen-fyldt habanero. En almindelig habanero typisk rækker mellem 100.000 og 350.000 på Scoville skalaen af krydret; til sammenligning, er en typisk jalapeno rækker til 2.500 til 5.000. Jo højere tallet er, jo mere capsaicin en peber har, og dermed spicier det er. Men krydret ikke alle habanero har går for det; det er også pakket fuld af vitamin C.

Makronæringsstoffer i Habanero Peber

En enkelt habanero peber indeholder kun omkring 18 kalorier. Det har bare 4g kulhydrater, med en overraskende 2,4 g, der kommer fra sukker – selv om du næppe kunne kalde det hotteste af peber "sød." En habanero også indeholder 0,7 g kostfibre og 0,8 g protein.

Vitaminer og Mineraler i Habanero Peber

Det mest imponerende aspekt af en habanero peber ernæring er dens C-vitamin indhold. En enkelt habanero peber indeholder mere end 100 procent af det anbefalede daglige indtag af vitamin C. Det samme peber indeholder også en smule af vitamin A – 9 procent af den anbefalede indtag – plus 4 procent af den anbefalede indtagelse af kalium, og 3% af dit anbefalede indhold af jern i kosten og en kneben 1 procent af din daglige anbefalede calcium indtag.

Capsaicin Er Magtfulde God

Selv om habaneros er spektakulært rig på C-vitamin, og de ikke længere kan regere som verdens spiciest peber (selv for år, en række af habanero havde som titel), krydret fortsat deres definition af kvalitet. Der krydret kommer fra capsaicin, og en stadigt stigende mængde forskning viser, at mennesker, der regelmæssigt spiser krydret mad – det er, at fødevarer rige på capsaicin – lever længere end dem, der ikke, og de er mindre tilbøjelige til at dø af kræft, hjertesygdom og luftvejssygdomme. Så næste gang du får en løbende næse, eller finde dig selv at græde åbent fra ren og skær krydret af dine foretrukne habanero-tunge fødevarer, tage hjertet: Disse kan være tegn på en lang levetid.

Advarsel

Fordi habaneros er så varmt, bør du udvise ekstrem forsigtighed, når du håndterer dem – især hvis du kommer til at røre ved dine egne slimhinder eller enhver anden i den nærmeste fremtid. Kontaktlinsebrugere, i særdeleshed, pas på; det er meget let for nogle af habanero er klistret olier til at forblive på dine hænder, selv efter vask. Den nemmeste måde at beskytte dig selv, er at bære handsker, når du håndterer habaneros.

Skrue Ned for Varmen

Kan du lide smagen af habaneros, men kan ikke helt håndtere fuld varme? Du har et par muligheder. For det første, hvis du er på udkig efter hot sauce eller andre tilberedte habanero produkter, kigge efter elementer, der viser deres rating på Scoville skalaen. Jo lavere nummer, der vises, er den mindre krydret peber, der er involveret.

For det andet, de varmeste dele af en habanero peber er dets frø og dens membran. Hvis du fjerne disse, den resterende "kød", som vil blive relativt mild – selv dem, der virkelig ikke kan lide krydret mad kan stadig finde det alt for hot for deres ganer.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære