Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Datoer?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

Hvis du er på udkig efter en energi-rig snack kan du tage på farten, behøver du ikke lede længere end tørrede dadler. Med en sød konsistens, næsten uendelig holdbarhed og evne til at rejse godt (uanset hvad du ellers er med i din taske) de er den snack til at tage, når du har brug for til at afværge sult i løbet af dagen. Men hvor sunde er de datoer, virkelig?

Høj i Fiber i Kosten

Hvis du, som de fleste Amerikanere, er du nødt til at øge din fiber indtagelse, datoer er en god måde at gøre det på. En halv kop servering af deglet noor datoer – omkring 200 kalorier' værd – leverancer 6 gram kostfibre. En lignende servering af medjool datoer – 3 hele datoer, eller 200 kalorier' værd – har 5 gram fiber. Begge muligheder bidrager med en betydelig mængde af den anbefalede daglige indtag, som spænder fra 25 til 38 gram, afhængigt af din alder og køn. Denne fiber holder dig løbende (farvel, forstoppelse) og også gavner dit hjerte sundhed ved at hjælpe til at sænke dit kolesterol niveauer.

Kalium til Hjertet Sundhed

Fiber er ikke kun hjerte-sunde næringsstoffer datoer: kalium er godt for din ticker, også. En naturlig elektrolyt, kalium spiller en central rolle i nerve funktion, herunder nerver, der fortæller dit hjerte til at slå regelmæssigt. Det virker også i opposition til natrium, bekæmpelse af natrium ' s blodtryk-øget egenskaber til at hjælpe med at holde dit blodtryk under kontrol.

Kalium har andre fordele, herunder hjælpe kroppen omdanne kulhydrater, herunder kulhydrater i datoer, til brugbart brændstof. En servering af deglet noor eller medjool datoer hver har omkring 500 milligram af kalium, eller 11 procent af dit daglige behov.

Magnesium for Stærke Knogler

Mellemmåltider om datoer også nærer dine knogler og tænder, takket være de datoer,' magnesium indhold. Mens calcium er kendt som en knogle-builder, magnesium faktisk spiller en lignende rolle i din knogle sundhed: sammen med calcium og fosfor, er det former hydroxyapatit, som er det mineral stof, der gør dine knogler hårdt.

Magnesium har andre fordele, herunder støtte til sund celle vækst, energi produktionen og celle kommunikation. Du er nødt til 320 420 mg magnesium hver dag, afhængigt af dit køn. En servering af deglet noor datoer forsyninger 32 mg, mens medjool datoer er 39 mg.

Watch Out for Sukker

Mens datoer tilbyder nogle fantastiske sundhedsmæssige fordele, de er også en koncentreret kilde til energi, og de er høje på sukker, 47 og 48 gram sukker per portion. Mens naturligt sukker ikke har de samme sundhedsmæssige risici, som fx sukker i din sukker skål, vil du stadig ønsker at begrænse dit indtag for at undgå, at der i alt for mange kulhydrater på en gang. Måle dine portioner i stedet for at spise fra en større taske, eller du kan tage i 100 gram sukker eller mere i et møde.

Slå datoer' sukker-indhold til en fordel ved at bruge dem i stedet for tabellen sukker. I stedet for at dreje din morgen smoothie i en sukker-bombe, skal du blot tilføje en lille dato for at tilføje en lille naturlig sødme samt gavnlige næringsstoffer. På samme måde, hugge en dato eller to for at tilføje til havregryn for mere smag.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære