Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Broccoli Hver Dag?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

Hvis tusindvis af kost tips online gøre dit hoved spin, her er en simpel mantra til at leve af: spis flere grøntsager. Herunder mere bladgrøntsager i din kost, for eksempel, betyder, at du vil øge dit indtag af essentielle næringsstoffer, uden at tilføje mange kalorier til dine måltider. Og hvis du er på udkig efter den bedste veggie til at forvandle sig til en kost korte, se broccoli. Fordi det er ekstremt lav i kalorier, broccoli kan passe ind i enhver kost, og det byder på et væld af næringsstoffer, som vil gavne dit helbred.

Det er Høj i C-Vitamin

Ønsker at spise din vej til bedre hud? Prøv broccoli. En kop, har omkring 80 milligram C-vitamin, som dækker alle daglige behov for kvinder og bare genert af 90 procent af det daglige behov for mænd. Og dens potente antioxidant egenskaber er vigtige for hudens sundhed. Din krop bruger C-vitamin til at gøre kollagen (et af de proteiner, der holder din hud følelse glat og elastisk), hvilket betyder, at C-vitamin nærer nogen kollagen-rige væv, herunder hud og hår. Derudover, ud over fordelene for din hud, et vitamin-C-rig kost kan bidrage til at sænke din risiko for hjerte-kar-sygdom.

Og en Rig Kilde til Vitamin K

Broccoli, som de fleste bladgrøntsager, er også meget høj i vitamin K. Det næringsstof, der spiller en central rolle i blodets evne til at størkne. Det hjælper til at modregne en kemisk reaktion (kaldet en "koagulationskaskaden"), når dit væv er beskadiget, så din krop kan stoppe blødningen og starte den helbredende proces. K-Vitamin menes også at være vigtigt, at knogle sundhed, så kan det hjælpe med at holde dit skelet stærkt. Spise en kop broccoli vil netto du 93 mikrogram K-vitamin, eller mellem 75 og 100 procent af dit daglige behov. Fordi det er så høj i vitamin K, vil du nødt til at tale med din læge om at spise broccoli dagligt, hvis du tager visse lægemidler, som coumadin, der kræver, at du stabilisere din K-vitamin indtag.

Det Tilbyder Fordelagtige Glucosinolater

Broccoli hører til en familie af veggies kaldet korsblomstrede grøntsager, som alle deler en fælles ernæringsmæssig egenskab: de er høje i forbindelser, der kaldes glucosinolater. Glucosinolater er antioxidant forbindelser, der også kan have anti-cancer egenskaber, og en kost rig på korsblomstrede grøntsager er forbundet til en lavere risiko for flere kræftformer, herunder æggestokke og renal cancer. Fødevarer med glucosinolater kan også fremmer hjerte sundhed, men det er endnu ikke vides præcist, hvor godt de forhindre hjerte-kar-sygdom.

At Nyde Broccoli Den Daglige

Uanset hvor meget du elsker smagen af broccoli, spise dampede buketter dag efter dag kan blive kedeligt. Mix det op ved at tilføje hakket broccoli til din morgen omelet. Det går særligt godt med fedtfattig cheddar og en klat af salsa. Eller blend broccoli og æg, så er pan-yngel til at lave sund broccoli æbleskiver. Brug broccoli stilke i stedet for basilikum til at lave en pesto, som du kan føje til sandwich og wraps. Og mix op din madlavning metoder til at holde broccoli interessant på middag. Prøv ristning broccoli, der er blevet drysset med olivenolie, eller tilføje et drys af Parmesan til ristet broccoli i en teatralsk twist.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære