Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Spise Mandler Dagligt?

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret November 21, 2018

Naturlige, usaltet mandler er en lækker og nærende snack med masser af sundhedsmæssige fordele. Fyldt med mineraler, de er også blandt de sundeste af træet nødder. Kun en håndfuld af næringsstof-rige mandler om dagen hjælper fremme hjerte-sundhed og forebygge vægtøgning, og det kan endda hjælpe med at bekæmpe sygdomme som diabetes og Alzheimers.

Ernæring

At spise omkring 23 mandler en dag er en nem måde at optage mange vigtige næringsstoffer i din kost. Mandler er rige på E-vitamin, calcium, magnesium og kalium. Derudover, mandler er en væsentlig kilde til protein og fiber, og samtidig være et naturligt lavt sukker. En 23-mandel, der serverer pakker 13 gram af sunde umættede fedtstoffer, 1 gram mættet fedt og ingen kolesterol eller salt. Af alle træet nødder, mandler rangerer højest i protein, fiber, calcium, vitamin E, riboflavin og niacin indhold af nikkel. Der er 160 kalorier i 23 mandler. Mens mange af disse kalorier kommer fra fedt, er det primært er de sunde umættede fedtstoffer og ikke den usunde mættede slags.

Hjerte Sundhed

Ifølge FDA, spise 1.5 ounce en dag af de fleste nødder som mandler, kan reducere risikoen for hjertesygdomme. Mange af de næringsstoffer, som i mandler bidrage til øget hjerte sundhed. For én, mandler er rige på magnesium, som er kritiske i at forebygge hjerteanfald og forhøjet blodtryk. Og en undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Heart Association i 2015 fandt, at mandler nedsat hjerte-kar-sygdom, risiko faktorer, herunder "dårlige" LDL-kolesterol og mave fedt.

Vægt Vedligeholdelse

Nødder som mandler, er også gavnligt for at opretholde en sund vægt. Den fiber, protein og fedt indhold af mandler betyder, at det kun tager en håndfuld til at holde dig følelsen fuld og tilfreds, så du vil ikke have lyst til at spise for meget. Magnesium i mandler hjælper med at regulere blodsukkeret, som er nøglen til at reducere mad cravings. Mandler kan endda være i stand til at blokere kroppens optagelse af kalorier, hvilket gør dem til den ultimative weight-loss-venligt snack. Fordi mandler er naturligvis høj i kalorier, er det vigtigt at begrænse din portionsstørrelse til den anbefalede 1 ounce, eller 23 nødder.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

Mandler kan også fremme mave-tarm-sundhed og endda bekæmpe diabetes. Den høje fiber indhold af mandler giver dem prebiotiske egenskaber, som bidrager til sundhed i mave-tarmkanalen. Prebiotics er ikke-fordøjelige fødevarer stoffer, der tjener som føde for de gode bakterier i tarmkanalen, og hjælpe med at opretholde en sund balance. Ifølge en undersøgelse udført af American Diabetes Association, en middelhavskost indarbejde nødder, såsom mandler, hjælper med at bekæmpe diabetes selv uden betydelige ændringer i vægt, fysisk aktivitet eller kalorieindtag.

Raw vs. Ristede

Mandler er tilgængelige i en række forskellige præparater, og det kan være svært at vide, hvilket er det sundeste. Rå, usaltet mandler er en sikker satsning, men nogle mennesker foretrækker den ristede smag. Både rå og ristede mandler, pack en høj dosis af næringsstoffer og mineraler. Rå mandler have mere naturligt forekommende gavnlige fedtstoffer, som nogle af dem er tabt i den ristning proces. Nyd mandler i vand natten over og tilføje dem til dine smoothies, snack på mandler og cacao nibs for en chokolade snack, eller tilføje hakkede mandler til din græske yoghurt.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

ADVERT

Mest populære