Sund Kost >> Kost

Fordele af fordøjelsesenzymer

Selvom du måske aldrig give dem en anden tanke, enzymer er afgørende for næsten enhver reaktion, der opstår inde i den menneskelige krop. De hjælper med transport molekyle, metaboliske processer, fødevarer fordøjelse og optagelse af næringsstoffer. Faktisk, en af de vigtigste funktioner i fordøjelses-enzymer, som er med til at nedbryde næringsstoffer, så de kan blive absorberet i blodbanen, til brug i kroppens mange celler.

Protein Absorption

Protein absorption er afhængig af enzymet protease. Da proteiner er byggestenene for hver celle -, vævs-og hormon i kroppen, proteinase er afgørende for vækst og udvikling. Protease enzymer fordøje peptid obligationer, der holder protein molekyler sammen. Når disse obligationer er brudt, aminosyrer -- som derefter bruges til at opbygge kroppens proteiner-er udgivet, og efterfølgende absorberes i blodbanen.

Kulhydrat Udnyttelse

Uden enzymet amylase, kroppen vil ikke effektivt at absorbere kulhydrater. Kulhydrater fungerer som den primære energikilde for kroppen. Når kulhydrater forbruges, spytkirtler og bugspytkirtlen frigiver amylase. Enzymet pauser kulhydrater ned i simple sukkermolekyler -- som glukose -- for absorption til blodbanen.

Fedt Fordeling

Enzymet lipase er afgørende for korrekt absorption af fedt i kosten. Enzymet produceres først og fremmest i bugspytkirtlen, men i små mængder er også produceret i munden og mave. Når det fedt, der forbruges, galde fra leveren filtrerer fat molekyler, og bryder dem ned i små dråber. Derefter, lipase bevæger sig i, og yderligere bryder den lille buttede molekyler til fedtsyrer og glycerol. Blodet så optager disse næringsstoffer, og transporterer dem til celler til brug eller opbevaring. I kroppen, fedt hjælper med optagelsen af vitamin A, D, E og K, og giver en beskyttende pude til de indre organer. Når kulhydrat niveauer er lave, buttede også giver energi til kroppen.

Fejl og mangler

Fejl og mangler af enhver fordøjelses-enzymer, der kan producere en anden type af mangel -- ernæringsmæssige mangler. Fordøjelses enzymer er ansvarlige for at bryde næringsstoffer ned i mindre, lettere anvendelige molekyler. Uden denne fordøjelsesprocessen, blodbanen ville være i stand til at absorbere de næringsstoffer i deres naturlige form. Når en fordøjelsesfremmende enzym er til stede, kan det organ, der er i stand til at absorbere tilstrækkeligt dets tilknyttede næringsstoffer. Dette kan føre til en række sundhedsproblemer -- fra mindre symptomer til store lidelser. I dette tilfælde, enzym kosttilskud vil sandsynligvis være nødvendige for korrekt optagelse af næringsstoffer.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

Foto Credits

  • Model af et organ, der af den person, der er billede af fra Kitti Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære