Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved at Mælkebøtte Rod?

For nogle er den fælles mælkebøtte er bare en irriterende ukrudt. Men, mælkebøtte root har været anvendt i traditionel urtemedicin for hundreder af år. Efter en gennemgang af de egenskaber af mælkebøtte i detaljer, moderne videnskab tyder på, at roden kan have betydelige fordele, der kan holde dig sund og sygdomsfri.

Mælkebøtte

Mælkebøtte anlæg (Taraxacum officinale) er en hårdfør staude, der vokser vildt i tempererede områder over hele verden. Det har en tyk, lang pælerod, der har været brugt i århundreder som en medicinsk bistand. Indfødte Amerikanere kogt mælkebøtte plante-og brugt det til at behandle nyre-sygdomme, forstyrrelser i hud og dårlig mave. I traditionel Kinesisk medicin, der er almindeligt anbefales til problemer med fordøjelsen, og til at forbedre mælkeproduktionen i ammende kvinder, og de Europæiske herbalists bruge mælkebøtte for feber, diarré og diabetes, ifølge University of Maryland Medical Center. Mælkebøtte indeholder flere biologisk aktive bestanddele, der gør det potentielt gavnlige for dit helbred.

Nyre Bivirkninger

Klinisk forskning tyder på, at mælkebøtte er en effektiv diuretikum, som øger urin output af nyrerne. I en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Komplementær og Alternativ Medicin" i 2009, forsøgspersoner, der forbruges mælkebøtte ekstrakt for en dag, mens deres urin produktion blev overvåget hver par timer. Forskerne fandt, at mælkebøtte, der er forårsaget af en betydelig stigning i urin output i forhold til den mængde, der er målt på de to foregående dage. Ifølge University of Maryland Medical Center, øget urinproduktion mælkebøtte kunne hjælpe befri kroppen af overskydende væske, mindske højt blodtryk og forbedre leverproblemer.

Anti-Cancer Aktivitet

Nogle laboratorium forskning tyder også på, at stoffer i mælkebøtte rod kan have anti-cancer egenskaber. For eksempel, i en undersøgelse offentliggjort i "Biologiske og Farmaceutiske Bulletin" i den sammensatte lupeol fra mælkebøtte rod, fandt forskerne, at den sammensatte blokeret vækst af kulturperler melanom-celler og fik dem til at udvikle sig til ikke-kræft, normale celler. En anden undersøgelse offentliggjort i samme tidsskrift i 2002, fandt lignende anti-cancer virkninger af taraxinic syre, en anden mælkebøtte root stof, på dyrkede leukæmi celler. Mens disse er de lovende resultater fra laboratorium forskning, de har brug for bekræftelse i store kliniske forsøg med forsøgspersoner.

Hvordan Man Bruger

Mælkebøtte rod er tilgængelig fra helsekost butikker i pulveriseret form, eller som et ekstrakt i kapsler eller i flydende form. En typisk dosis er 2 til 8 gram tørret rod tre gange dagligt, eller 250 mg af et uddrag, er tre til fire gange dagligt. Selv om der generelt betragtes som ganske sikkert, ikke tage mælkebøtte, hvis du har galdeblære sygdom eller galdesten. Det kan også forårsage en allergisk reaktion eller milde gastrointestinale problemer i nogle mennesker. Mælkebøtte rod kan interagere med visse lægemidler, herunder vanddrivende medicin, diabetes medicin eller lithium. Diskutere dens anvendelse med din læge for at afgøre, om mælkebøtte kan være nyttige for din situation.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære