Sund Kost >> Kost

Fordele af hytteost

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

Protein-pakket hytteost er væsentlig nok til at danne grundlag for et måltid, men alligevel alsidig nok til at kunne bruges som dip til selleri sticks eller forvandlet til en pasta sauce. Kommercielt produceret hytteost er ofte højt i salt og mættet fedt, men ingen tilsat salt og low fat-produkter giver dig mulighed for at få sin ernæringsmæssige værdi uden ulempe.

Ernæringsmæssige Grundlæggende

En kop cremet hytteost har 206 kalorier og 9 gram fedt. Selvom fedtindholdet passer ind i American Heart Association ' s henstilling om at begrænse den samlede fedt at 67 gram dagligt, vil du nødt til at se det mættede fedt. Mættet fedt bør begrænses til ikke mere end 16 gram dagligt, og 1 kop har 4 gram. Hvis du køber hytte ost, der er fremstillet fra 1 procent mælk, du vil sænke total fedt at 2 gram og mættet fedt til 1,4 gram. Den samme del af hytteost giver 5 procent af den daglige værdi af de fleste B-vitaminer og kalium, og 10 procent af den anbefalede indtag af vitamin A.

Protein

Hytteost indeholder alle de essentielle aminosyrer, der er nødvendige for at kvalificere sig som et komplet protein. En kop cremet hytteost har 23 gram protein, som er 41 procent af den anbefalede daglige indtag for mænd og 50 procent for kvinder.

Vitamin B-12

Den eneste naturlige kilder til vitamin B-12 er animalsk baserede fødevarer. Selvom mælk er lavere i vitamin B-12 end fisk, kød og fjerkræ, 1 kop hytteost stadig leverer 38 procent af den anbefalede daglige indtagelse. Vitamin B-12 fjerner en aminosyre, homocystein, fra blodet. Homocystein er et naturligt biprodukt af andre processer i kroppen, men det kun fylder en positiv rolle, når vitamin B-12, konverterer det til sunde stoffer. Hvis homocystein er tilladt at forblive i blodet, der øger risikoen for hjerte-kar-sygdom. Nogle enzymer, der afhænger af tilstedeværelsen af vitamin B-12 til at gøre deres job, der producerer energi og skabe røde blodlegemer.

Calcium

Nioghalvfems procent af calcium i din krop findes i knoglerne, men de andre 1 procent fylder så afgørende rolle, som et bestemt beløb, der skal opretholdes i blodet. Hvis blodet falder, mineral, er taget fra dine knogler. Kalk er nødvendig for muskel sammentrækninger, herunder muskler i hjertet, og normal nerve funktion. Det er også vigtigt, at processen med dannelse af blodpropper. Du vil få 18 procent af den anbefalede daglige indtag af calcium fra 1 kop hytteost.

Fosfor

Fosfor kombinerer med calcium til at blive det primære mineral, der bruges til opbygning af knogler, men som kalcium, det fylder andre funktioner. Mange kemiske reaktioner i kroppen er afhængige af fosfat, som er en form for fosfor. Disse reaktioner er ansvarlig for energi skabelse og opretholdelse af en normal syre-base-miljø i kroppen. Nogle enzymer og hormoner ikke er aktiveret, medmindre fosfat, som er til rådighed. En kop hytteost, har 48 procent af den anbefalede daglige indtag af fosfor.

Servering Tips

Hytteost pandekager gøre en stor høj-protein-morgenmad, og de vil indeholde ekstra fibre, vitaminer og mineraler, hvis de er lavet med havregryn og mosede banan. Hytteost par godt med snittede forårsløg, avocado og tomater, eller æbler, rosiner og et drys af kanel. Opret en pasta sauce ved at blande hytteost med nogle fedtfattige mælk eller yoghurt og Parmesan ost. Lave en gryderet med ris, enhver række andre ingredienser, såsom gulerødder, ærter, løg og bønner, og røre i en blanding af hytteost, yoghurt og revet cheddar ost.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære