Sund Kost >> Ernæring

Fordele ved Selleri Frø

Selleri frø er et krydderi fremstillet af frø af vilde forskellige fælles selleri. Ofte bruges som en ingrediens i lage krydderier blander og i salater og supper, den stærke smag af selleri frø er et godt match for mild smag fødevarer som kartofler, aubergine, fisk og æg. Frøene er også lav i fedt, kolesterol-fri og rig på en lang række forskellige vitaminer og mineraler, herunder mangan, jern, calcium og magnesium.

Mangan

1 spiseskefuld servering af selleri frø indeholder 0.5 mg mangan. Dette beløb forsyninger 21 procent af Food and Nutrition Board ' s anbefalede daglige tilførsel af mangan til en voksen mand, og 27 procent af ADT for en kvinde. Mangan bidrager med energi metabolisme og med syntesen af hormoner, knoglevæv og proteiner, der er ansvarlige for blodets koagulation. Det er også nødvendigt for produktionen af superoxid dismutase, et enzym, der kan forhindre DNA-skader ved at hæmme aktiviteten af frie radikaler-forbindelser. Hvis din kost mangler mangan-rige fødevarer som selleri frø, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose, diabetes og gigt. Lav mangan niveauer kan også bidrage til infertilitet.

Jern

Selleri frø give 2.92 milligram jern i hver spiseskefuld. Dette opfylder 36.5 procent af den daglige strygejern krav til mænd og 16 procent for kvinder. Jern er nødvendigt for kroppen til at producere røde blodlegemer og adenosin trifosfat, eller ATP, der er den vigtigste kilde af cellulær energi. En kost rig på jern kan hjælpe med at forhindre anæmi og neurologiske problemer som attention-deficit hyperactivity disorder. Jern i selleri frø er nonheme jern. Nonheme jern er, ikke optages så let som hæm-jernet i animalske produkter som kød, fjerkræ eller fisk. Du kan øge din nonheme jern absorption ved at spise selleri frø med kød eller en kilde til vitamin C. Prøv at tilføje selleri frø til gryderetter eller braises, der indeholder både tomater og kød som oksekød eller kylling.

Calcium

Selv om calcium er først og fremmest kendt for sin rolle i den vækst, udvikling og vedligeholdelse af knoglerne, mineral, der også spiller en afgørende rolle i at udløse den aktivitet af enzymer, der kontrollerer dilatation og forsnævring af blodkar og fremmer kroppens optagelse af næringsstoffer som D-vitamin, K-vitamin og magnesium. 1 spiseskefuld servering af selleri frø giver 115 mg calcium, eller 11 procent af de nødvendige daglige indtag for voksne. Folk, hvis kost regelmæssigt indeholder high-calcium fødevarer, kan være mindre tilbøjelige til at udvikle knogleskørhed, nyresten, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol.

Magnesium

Voksne mænd mellem 19 og 30 år, har brug for omkring 400 milligram magnesium hver dag, mens kvinder i samme aldersgruppe kræver 310 mg dagligt. En spiseskefuld af selleri frø er nok magnesium -- 29 mg -- til at levere 7,2 procent af en mands RDA og 9,3 procent af en kvindes. Kroppen har brug for magnesium for at hjælpe med at regulere kroppens niveauer af kobber, zink, kalium og vitamin D, og til at bistå i produktionen af stærke tænder og knogler. Tilstrækkelig magnesium indtag kan sænke risikoen for depression, knogleskørhed, forhøjet blodtryk og hjertesvigt.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære