Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Blomkål til Gravide Kvinder?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

De næringsstoffer, som du får fra sunde fødevarer, der understøtter vækst og udvikling af din ufødte baby. Friske grøntsager er en af de mest nærende fødevarer til at medtage i din graviditet kost. Blomkål, i særdeleshed, leverer mange af de vitaminer og mineraler, du og dit barn har brug for hele din graviditet.

C-Vitamin

Du har brug for mellem 80 og 85 mg C-vitamin hver dag i hele din graviditet. En kop blomkål indeholder 51.6 milligram C-vitamin mod dette mål. C-Vitamin understøtter et sundt immunsystem og hjælper din krop med at optage jern, et næringsstof, som kan forebygge blodmangel, lav fødselsvægt og for tidlig fødsel. Dette vitamin, der også virker som en antioxidant for at beskytte din voksende barns væv mod skader.

Folat

Blomkål er en nærende kilde til folat, som du har brug for 600 mikrogram hver dag i løbet af din graviditet. Folat understøtter sund dannelsen og funktionen af din moderkagen, som nærer din ufødte baby. Det vigtige B-vitamin kan også reducere dit barns risiko for neuralrørsdefekter såsom spina bifida. Folat er især vigtigt i de første uger af graviditeten, fordi det er, når din baby er neuralrøret er ved at danne sig. En kop blomkål indeholder 61 µg folat.

Yderligere Næringsstoffer

Calcium aids i dannelsen af dit barns knogler og tænder og understøtter den korrekte funktion af muskler og nerver. Du har brug for på 1.000 til 1.300 mg calcium hver dag, og en kop blomkål forsyninger 24 mg mod dette mål. En kop blomkål indeholder en lille mængde af niacin, der understøtter dannelsen af din babys hud, nerver og fordøjelsessystemet. 2.1 gram fiber i en portion blomkål kan hjælpe med at forhindre forstoppelse, et fælles problem under graviditeten. En portion blomkål leverer også små mængder af protein, jern og zink.

Tips

Spise en portion hakkede blomkål med lavt fedtindhold ranch dressing som en sund snack eller en side parabol. Tilsæt hakkede blomkål til en smed grøn salat eller damp det, og drys med fedtfattig ost. Puré blomkål med urter og krydderier som en sund erstatning for kartoffelmos. Rør hakket blomkål i en gryde med vegetabilske suppe, chili eller gryderet at øge den ernæringsmæssige værdi af dit måltid.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære