Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Dåse kokosmælk?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 27, 2018

Du kan lave din egen kokosmælk, men bekvemmelighed er en stor fordel ved at købe det på dåse. Dåse kokosmælk er en hyppig ingrediens i det Asiatiske køkken, men det gør også en kasein-gratis mælk alternativ. En kop dåse kokosmælk har mere end 10 procent af dit daglige værdi af jern, magnesium, kalium og zink. Det er også et højt indhold af fedt, men det indeholder en type af fedt, der giver sundhedsmæssige fordele.

Grundlæggende

Når du knække en kokosnød, du vil finde et lag af hvidt spiseligt kød, kokos kød, og et hult center, der holder en vandig væske. Denne væske kaldes undertiden kokos mælk, men det er ikke den samme mælk, du får i en dåse. Kokosmælk er lavet af stykker af kød, der er revet, udblødt i varmt vand og så anstrengt at producere tyk kokosmælk. Efter den første presning, tyndere mælk, der er produceret ved at blande den tykke mælk med vand og belastende det en anden gang.

Fat Profil

Alle typer af kokosmælk, herunder på dåse, er så høje i fedt, at det skal overvejes, før potentielle fordele. Fordi det ofte anvendes i en sauce, du vil typisk forbruge 1 til 2 ounces i en servering. Af denne grund, mange dåser kokosmælk tilbud om ernæring for en 2-ounce servering. Hvis du bruger det som en kasein-gratis mælkeerstatning, du kan forbruge større portioner, så den ernæringsmæssige værdi findes for en 1-cup, der tjener. En kop dåse kokosmælk har 48 gram fedt i alt. De fleste af fedt-43 gram -- består af mættet fedt, hvilket er dobbelt til tredobbelt beløb, du bør indtage på en dag, i henhold til American Heart Association.

Mellemlange Triglycerider

Den type af mættet fedt i dåse kokosmælk er forskellig fra de fleste højt fedtindhold fødevarer, og det kan tilbyde nogle sundhedsmæssige fordele. Halvdelen af det mættede fedt består af et medium-kæde-triglycerid kaldet laurinsyre syre. I modsætning til andre fedtstoffer, mellemlange triglycerider er fordøjet som kulhydrater. De er let absorberes, og de er umiddelbart tilgængelige for energi. Forskning tyder på, at mellemlange triglycerider kan hjælpe dig med at tabe vægt eller forbedre din krops forholdet mellem muskelmassen til fedt. Eventuelle potentielle fordele skal afvejes mod den total fedt, samt 445 kalorier, du får fra 1 kop dåse kokosmælk.

Jern

Din krop har brug for jern til at bære livets opretholdelse af ilt til cellerne, for DNS-syntese og for at holde dit immunforsvar sundt. En kop dåse kokosmælk har 7,5 milligram jern, som er halvdelen af kvinder, og næsten alle mænd er den anbefalede daglige dosis. Selv om jern i en kop kokosmælk ikke sætte dig over det maksimale beløb, være klar over, at det bliver giftige, hvis man indtager for meget, så skal du aldrig få mere end 45 mg dagligt.

Forberedelse Tips

Kokosmælk er typisk blandet med ingredienser som tomatpuré, chili pulver og løg, eller sojasauce, ingefær og hvidløg, og derefter bruges som sauce over ris, nudler eller kød. Prøv at tilføje kokosmælk, brun sukker og et strejf af vanille pisket til at søde kartofler. Kvikke op din morgenmad ved at tilsætte kokos mælk og blåbær til varmt korn, eller lav en sød ret med ris, kokosmælk, honning og rosiner.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære