Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af Bulgur Hvede?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 12 December 2018

Bulgur gør en sund og hurtig tilføjelse til ethvert måltid, fordi det er 100 procent hele hvede, der er specielt forberedt til at reducere tilberedningstiden. Det er en god kilde til fiber, protein, jern og vitamin B-6. At spise hele korn fødevarer, herunder bulgur, kan sænke risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom, ifølge Harvard School of Public Health.

Ernæringsmæssige Grundlæggende

For at gøre bulgur, hele hvede kerner er simret og derefter bagt, hvilket reducerer den mængde af tid de tager at lave mad. De korn, som kan opbevares hele, men de er ofte knust eller revnet. Ikke at forveksle med krakket bulgur med knækket hvede, hvilket tager længere tid at lave mad. En kop kogt bulgur har 151 kalorier og 6 gram protein. Mænd bør indtage 56 gram og kvinder har brug for 46 gram protein dagligt, så denne servering giver 10 procent af mændene og 12 procent af kvinderne ' s anbefalede indtag.

Kulhydrater og Fiber

Hvis du spiser kun 1 kop kogt bulgur, vil du få 34 gram kulhydrater. Det er 26 procent af den anbefalede indtag af 130 gram dagligt. Ud over energi-giver kulhydrater, den samme del, har 8 gram fiber. Bulgur indeholder nogle opløselig fiber, men omkring 90 procent af hvede kerne består af uopløselige fibre. Det er den type fibre, der holder maden bevæger sig gennem din mave-tarmkanalen og forhindrer forstoppelse. En 1-cup servering af bulgur giver mænd 21 procent og kvinder 32 procent af deres daglige indtag. Hvis du ikke er vant til at spise så meget fiber i en portion, øge mængden gradvist, for at undgå bivirkninger, såsom gas, oppustethed og diarré.

Jern

Kroppen bevarer de fleste af sine jern, men du stadig nødt til at få nok i din kost for at erstatte det beløb, der normalt tabt. For kvinder betyder det, at få 18 mg dagligt, men mænd behøver kun 8 mg. Selv om det er bedst kendt for at transporterer ilt i blodet, strygejern er faktisk en del af hver eneste celle i din krop. Det er en afgørende komponent af enzymer og proteiner, der hjælper med at danne kollagen, der understøtter din hud og muskler, og det understøtter immunsystemet. Kun 1 kop kogt bulgur har 1.75 milligram jern, som er 22% af mænd og 10 procent af kvinderne ' s anbefalede daglige indtag.

B-Vitaminer

B-vitaminer arbejder alle som coenzymer, hvilket betyder, at de aktiverer enzymer, der har forskellige roller, herunder metabolisering af fødevarer til energi og producerer hormoner og neurotransmittere. Vitaminer hver har andre specialiserede job at udføre. For eksempel, vitamin B-6 og folat fjerne en aminosyre kaldet homocystein i blodet stream. Hvis du ikke har nok B-6 og folat, niveauer af homocystein kan bygge op, som er en risikofaktor for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Du får 8 til 12 procent af det anbefalede daglige indtag af thiamin, niacin, folat og vitamin B-6 i en 1-cup servering af bulgur.

Servering Tips

Kast kogte bulgur i suppe, gryderetter eller chili og lad det simre, indtil det er blødt. Bruge det til korn-eller en side parabol, på samme måde som du ville bruge, brune ris og havre. Lav en sød salat med kogte bulgur, gulerødder, rosiner, ananas og hindbær vinaigrette. Kog bulguren i lav-salt kylling bouillon og tilsæt en kombination af din favorit salat ingredienser; nogle, at parret godt indeholde bønner, tomater, agurker, radiser, løg, peberfrugt, spinat, nødder og kylling.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære