Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene ved Blåbær Kapsler?

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret: November 19, 2018

Du ved sikkert, at frugt er generelt lav-kalorie, ekstra sunde fødevarer fyldt med vitaminer og mineraler. Men visse frugter -- såsom blåbær-giver andre naturlige næringsstoffer, der kan hjælpe med at nedsætte din risiko for sygdom og støtte din generelle sundhed og velvære. Du kan få disse næringsstoffer ved at spise friske blåbær, men tager blåbær kosttilskud i form af kapsler kan også være en fordel.

Blåbær Antioxidanter

Planter indeholder naturlige stoffer, som kaldes polyfenoler, et navn, der beskriver deres kemiske sammensætning. Dette omfatter flere ring-lignende strukturer, eller phenol-grupper. Mange af disse forbindelser er pigmenter, herunder den ene type kaldes en anthocyanin, der giver blåbær deres dybe blå farve. Blåbær anthocyaniner er antioxidanter, naturlige stoffer, der hjælper med at befri din krop af ustabile og potentielt skadelige kemikalier, kaldet frie radikaler. Frie radikaler form som naturlige biprodukter af fordøjelsen, i din hud, når du er i solen, eller i dine organer, når du er udsat for giftstoffer, såsom cigaretrøg. Frie radikaler kan skade cellulære membraner og DNA, i sidste ende øge din risiko for kroniske lidelser, der omfatter kræft og hjertesygdomme.

Neurologisk Fordele

Indholdet af antioxidant forbindelser i blåbær er blandt de højeste af alle frugter og grøntsager, ifølge Linus Pauling Institute. Antioxidant effekt af blåbær kan især være nyttigt i forebyggelsen af neurologiske sygdomme, som Parkinsons og Alzheimers sygdom. En undersøgelse, offentliggjort i April 2010 udgave af "Journal of Landbrugs-og fødevarekemi," involveret ældre voksne med tidlige problemer med hukommelsen, der forbruges blåbær juice dagligt i 12 uger. I slutningen af undersøgelsen, er de emner, havde signifikant højere score på hukommelsestests, i forhold til deres scoringer i starten af forsøget. Det var en lille undersøgelse, men og større forsøg er stadig nødvendig for at bekræfte denne fordel.

Hjerte-Kar-Bivirkninger

Forbindelser i blåbær kan også have betydelige fordele for dit hjerte-kar-system. Forskning tyder på, at spise blåbær eller tage blåbær kosttilskud kan sænke blodtrykket, reducere kolesterolindholdet i blodet og forhindre inflammatoriske forandringer i blodkar, som kan føre til åreforkalkning. For eksempel, en undersøgelse offentliggjort i juli 2010 nummer af "Journal of Nutrition", der blev fulgt på en gruppe af patienter med metabolisk syndrom, der drak en drik lavet af frysetørret blåbær til otte uger. Disse forsøgspersoner, der havde nedsat blodtryk og lavere niveau af oxideret low-density lipoprotein, en markør for hjerte-kar-betændelse, sammenlignet med placebo-gruppen. Selv om resultaterne af disse og andre undersøgelser er lovende, mere forskning i hjerte-kar-fordele blåbær er behov for.

Ved Hjælp Af Kapsler

Blåbær kosttilskud i kapsler er en praktisk og nyttigt alternativ til friske bær, som ikke altid er til rådighed året rundt. Kosttilskud er ofte standardiserede for deres indhold af antioxidanter som anthocyaniner, en anden potentiel fordel af kapsler i frisk. Tjek produkt etiketter og vælge produkter, hvor indholdet af disse blåbær forbindelser er standardiseret. Ingen mindste effektive dosis af blåbær kapsler er blevet fastlagt, så tjek produkt etiketter til den anbefalede dosis. Diskutere blåbær kapsler med din læge beslutte, at de vil være nyttige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære