Sund Kost >> Ernæring

Fordele ved Bi Pollen

Honningbier gør mere end bestøver blomster og lave honning. De har også indsamle pollen fra planter og bringe det tilbage til deres bistade, hvor de kombinerer det med nektar og deres spyt til at gøre granulat, der er en fødekilde for bier. Disse granula, kaldet bi pollen er fyldt med næringsstoffer, vitaminer og sunde fytokemikalier, og kan have betydelige fordele for dit helbred.

Næringsstoffer

Bi pollen er undertiden benævnt som en "super-mad" på grund af sit indhold af næringsstoffer og vitaminer. Det indeholder alle ni af de essentielle aminosyrer i stærkt koncentreret form, ikke op til syv gange den mængde, der findes i en lige vægt af protein-rige fødevarer, ifølge Huntington College of Health Sciences. Bee pollen indeholder også vitamin A, C, D, E og K, sammen med hele B-kompleks. Det er især rig på vitamin B5, også kaldet pantothensyre, og niacin. Bierne er også muligt at kombinere bee pollen med voks for at danne et stof, der kaldes propolis. Både bee pollen og propolis er ofte anbefalet af udøvere af traditionel Kinesisk medicin for at bremse aldring og for at øge energi og udholdenhed.

Antioxidanter

Bee pollen og bee pollen-indeholder propolis indeholder mere end 300 naturlige stoffer, der, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, som også siger, at mange af disse fytokemikalier har stærke antioxidante egenskaber. Antioxidanter hjælper med at fjerne ustabile og potentielt skadelige molekyler kaldet frie radikaler, fra din krop. Frie radikaler form som biprodukter af normal fordøjelse, når du er udsat for miljømæssige toksiner såsom cigaretrøg og i din hud og øjne, når du er i sollys. Når de frie radikaler ophobes i kroppen, da de kan ødelægge cellemembranerne og DNA. Over tid, dette kan fremskynde aldring og øger din risiko for hjertesygdomme, kræft og andre lidelser. Antioxidanter såsom dem i bee pollen stabilisere frie radikaler, hvilket gør dem ufarlige, og det giver din krop til at skille sig af med dem.

Sundhedsmæssige Fordele

Memorial Sloan-Kettering siger, at bee pollen og nektar, som indeholder propolis kan hjælpe med at forhindre eller mindske inflammation og også bidrage til at styrke immunforsvaret. Ifølge en anmeldelse af kliniske forsøg med bee pollen offentliggjorte i "British Journal of Urology International," tidskrævende det kan hjælpe med at lindre vandladningsproblemer hos mandlige patienter med benign prostatahyperplasi, en noncancerous betingelse af prostata. Bee pollen kan også forbedre nogle af symptomerne på overgangsalderen, ifølge resultaterne af en undersøgelse offentliggjort i "Akush Ginekol", en bulgarsk tidende. I den undersøgelse, kvinder med overgangsalderen-associerede hovedpine, nervøsitet, angst og hedeture, der forbruges en bee pollen-indeholder ekstrakt havde forbedring af deres symptomer, sammenlignet med placebo-gruppen. Disse resultater med bee pollen er lovende, selv om større kliniske forsøg er nødvendige for at bekræfte, at dets potentiale.

Hvordan Man Bruger

Bee pollen og propolis er til rådighed i kapsler fra helsekost-butikker og er generelt betragtes som sikre og uden væsentlige bivirkninger. Dog, nogle mennesker kan være allergiske over for bi pollen, især dem, der har allergiske rhinitis eller sæsonbetinget allergi. I sjældne tilfælde allergisk reaktion på, at bee pollen kan være alvorlige og potentielt farlige. Bee pollen kan også medføre, at nogle folk til at blive følsomme over for sollys og udslæt, når de udsættes for solen. Ikke selv-behandling med bee pollen eller propolis. Diskutere dens anvendelse med din læge for at afgøre, om det måske kan være nyttige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære