Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af aminosyre Kosttilskud?

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret 12 December 2018

Gå gennem den sundhedsmæssige del af enhver købmand, og du vil sandsynligvis se en hel midtergangen af protein kosttilskud. Disse pulvere, der er også aminosyre kosttilskud, giver sundhedsmæssige fordele, hvis du ønsker at tanke op efter en træning eller blot at opretholde et godt helbred. Og mens kosttilskud er muligvis ikke nødvendigt, at de kan gøre det lettere at nå dine sundhed og fitness mål -- uanset hvad de er.

Hvorfor Har Vi Behov For Aminosyrer

Proteiner i hele din krop indeholder 20 forskellige aminosyrer i forskellige kombinationer. Kernen i hver er strukturelt ens, men de indeholder også en del, der er anderledes fra alle andre. Disse forskelle giver mulighed aminosyrer, og de proteiner, de gør op, til at fungere på forskellige måder. Kosttilskud kan omfatte dem, der leverer alle dine essentielle aminosyrer – dem, din krop ikke kan fremstille – som et protein erstatning, dem, der tilbyder en delmængde af dette næringsstof og de tilbud, som de enkelte aminosyrer.

En Kilde til Protein

Kosttilskud, der indeholder alle de aminosyrer, der findes i hele fødevarer proteiner, der kan tjene som en erstatning for denne makronæringsstoffer. Vælger at forbruge nogle af dine protein på denne måde kan hjælpe med at sikre din kost mangler ikke nogen bestemt aminosyre. Disse kosttilskud kan være særlig gavnlig i tilfælde af sygdom, eller når du er ved at komme fra en skade, og din samlede protein behov er forhøjet. Aminosyre kosttilskud kan også være nyttigt, hvis du spiser kun plante-baserede proteiner, der kan mangle en eller flere af de essentielle aminosyrer, og er bekymret for, om proteinmangel.

Forgrenede Aminosyrer

Forgrenede aminosyrer, er et eksempel på et tillæg, der indeholder et protein delmængde, specielt aminosyrer leucin, isoleucin og valin. Omkring en tredjedel af dit skelet muskel består af disse tre aminosyrer, og de kan spille en rolle i træningen mere effektiv og muscle recovery efter en intens træning session. De forgrenede aminosyrer kan falde proteinnedbrydning under træning, til at øge proteinsyntesen i løbet af post-øvelse recovery og mindske følelsen af træthed i forbindelse med fysisk aktivitet. Whey protein, der findes i mælk, er en rig kilde af leucin, isoleucin og valin, og du kan også få disse trænings-og fordele fra en forgrenede aminosyre kosttilskud.

Høj i Arginin og Glutamin

Enkelt aminosyre kosttilskud, såsom arginin og glutamin, kan tilbyde særlige sundhedsmæssige fordele. Arginin er essentielle, hvilket betyder, at du kræver det i din kost. Når du tager det som et supplement og give mere, end du har brug for protein syntese, din krop kan konvertere det til nitrogenoxid, et kemikalie, der afslapper dine blodkar, og kan bruges i forvaltningen af højt blodtryk. Glutamin er et ikke-væsentlige aminosyre, eller én, at kroppen kan syntetisere; men når du er under fysisk stress, kan du ikke være i stand til at holde op med dine behov. På disse tidspunkter – for eksempel efter en operation eller en alvorlig skade – glutamin kosttilskud kan hjælpe med sårheling og kan hjælpe til at begrænse infektionen.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære