Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved Acidophilus?

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret December 27, 2018

Lactobacillus acidophilus er en mikroorganisme, der kan findes i mave-tarmkanalen, og vagina. Det er en form for "venlige" bakterier, der hjælper med at opretholde en sund balance af mikrober i din krop. Taget som en probiotisk, acidophilus, der fungerer som et kosttilskud, der kan blive omfattet af en række betingelser. Du kan også forbruge det i kommercielt tilgængelige fødevarer, som det er blevet tilføjet, sådan som acidophilus yoghurt eller mælk.

Baggrunden

Bakterien Lactobacillus omfatter en lang række arter, hvoraf den ene er acidophilus. Når du indtager kosttilskud eller fødevarer, der indeholder dette probiotiske, den mikrobe, der hjælper med at nedbryde fødevarer i din tarm, frigiver hydrogenperoxid og mælkesyre. Disse biprodukter øge surhedsgraden i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, og kan være giftigt for, at skadelige bakterier og svampe, der forhindrer dem i at overtage miljø af din tarm. Lactobacillus arter, i modsætning til nogle probiotika, har den fordel, at overleve i den barske syre i din mave til at fremstå stadig aktive, når de kommer frem i dine tarme.

Vaginal Infektioner

Stikpiller eller tabletter, der indeholder live acidophilus kulturer kan hjælpe med at behandle den betingelse af bakteriel vaginose. Den acidophilus, der er naturligt til stede i skeden hjælper med at bevare et lidt surt miljø, der holder skadelige mikroorganismer fra overgrowing, og dette probiotika, menes at øge aktiviteten af de naturlige bakterie. Forbrugende acidophilus-rige fødevarer, kan også hjælpe. Om dette supplere, taget enten som stikpille eller som en fødevare, kan behandle eller forhindre vaginal gær infektioner, er under efterforskning.

Fordøjelsesproblemer

Acidophilus produkter, der kan forebygge eller behandle en række problemer med fordøjelsen. De kan afværge den rejsendes diarré du kan være tilbøjelig til, når de spiser ukendte eller kontaminerede fødevarer væk fra hjemmet, og de kan være nyttige i at lindre mavesmerter og oppustethed, der er forbundet med irritabel tarm syndrom. Acidophilus, der kan bidrage til at genoprette normale tarmbakterier efter et kursus af antibiotika, som kan dræbe gavnlige såvel som skadelige mikroorganismer. Hertil kommer, at drikke acidophilus mælk kan hjælpe med at forebygge fordøjelsesproblemer ked af, hvis du er laktose intolerant. Processen med fremstilling af denne type af mælk reducerer sin laktose eller mælkesukker, indhold, hvilket resulterer i et produkt, er mindre tilbøjelige til at forårsage mave kramper og diarré i forbindelse med almindelig mælk.

Luftvejsinfektioner

I unge børn, der går i dagtilbud, drikke acidophilus mælk kan reducere antallet og sværhedsgraden af lungeinfektioner. Denne forebyggende effekt vises, når levende kulturer af probiotiske er indtaget én eller to gange om dagen med en anden bakterie kaldet Bifidobacterium.

Overvejelser

Probiotika kan eller kan ikke have godkendelse af den U. S Food and Drug Administration, afhængigt af den påtænkte brug, selv om de fleste – markedsføres som kosttilskud – ikke. De kan derfor variere meget i kvalitet, og etiketter kan ikke præcist afspejler produktets indhold. De kan endda være forurenet med "uvenlig" mikroorganismer. Forbrugende gærede fødevarer, såsom yoghurt, acidophilus mælk, miso og tempeh, kan tilbyde fordelene ved kosttilskud acidophilus, forudsat at de indeholder levende kulturer.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære