Sund Kost >> Sunde Måltider

Gavn af at Spise en Banan til Sport

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 27, 2018

Næringsstoffer brændstof din krop til at hjælpe det til at foretage dag-til-dag opgaver. Hvis du har et fysisk krævende livsstil, der omfatter motion, ernæring er særligt vigtige for din sundhed. Spise ordentligt hjælper med at sikre, at dine muskler har nok energi til magten gennem din træning, og forhindrer også lave blodsukker efter den fysiske aktivitet, som kan forårsage svimmelhed og træthed. Bananer giver din krop med vigtige næringsstoffer, der gavner din sundhed, især hvis du spiller sport.

Kalium

Kalium spiller en væsentlig rolle i musklernes funktion, og mangler kalium kan føre til unormal kramper og ubehag. Under træning, vil din krop mister kalium gennem din sved, og længere perioder med fysisk aktivitet kan reducere dit kalium niveauer. Spise en stor banan øger din indtagelse af kalium 487 mg eller 10% af din daglige anbefalede indtag, ifølge Linus Pauling Institute.

Mangan

Mangan har en række fysiologiske funktioner, herunder en rolle i knogle udvikling og sårheling. Tidskrævende nok mangan spiller også en vigtig rolle i dit stofskifte, som hjælper din krop adgang til energi fra fødevarer i din kost. Som et resultat, mangan understøtter fysisk aktivitet og ydeevne i sport ved at hjælpe din krop får mest ud af dine måltider. En stor banan giver 0.37 milligram mangan, omkring 21 procent af den daglige anbefalede indtag for kvinder og 17 procent af den anbefalede indtag for mænd, rapporterer Linus Pauling Institute.

Kulhydrater

Forbrugende bananer giver også din krop med kulhydrater, som bidrage til at støtte sportslige præstationer under sport. Når du udfører fysisk aktivitet, dine muskler brug glykogen, en type kulhydrat som brændstof. At spise kulhydrater øger din motion udholdenhed, mens en lav-kulhydrat kost reducerer udholdenhed. Spise bananer, der hjælper med til at genopbygge kroppens kulhydrat-butikker, der giver 31 gram kulhydrater i hver stor banan.

Overvejelser

Hvis du planlægger at spise en banan, før din træning, din tid ordentligt måltid for at maksimere egne præstationer. Spise lige før motion kan mindske dine atletiske evner. I stedet for at lede blodtilførslen til dine muskler for at maksimere præstationer, din krop skal direkte blodgennemstrømning til maven og tarmene til at give mulighed for fordøjelsen. Prøv at spise en banan en time før arbejde ud af at give tilstrækkelig tid til fordøjelse, anbefaler Go Ask Alice, en tjeneste, der leveres af Columbia University. Alternativt kan du spise en banan efter træning, for at genoprette din krops næringsstoffer efter en hård træning.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære