Sund Kost >> Andre

Kende Fakta, Før du Tager Din Multivitamin

Oversigt

Amerikanerne har investeret $26.9 milliarder på vitamin-og mineral kosttilskud i 2009, i henhold til Kontoret for Kosttilskud, herunder på $4,8 mia multivitaminer. Også kaldet multis, typisk en gang-per-dag kosttilskud indeholder en række vigtige næringsstoffer. Mange mennesker tager multivitaminer at tro, at de vil beskytte mod ernæringsmæssige mangler og afværge sygdom. Hvis du spiser en afbalanceret kost, kan du ikke brug for en multivitamin. For nogle mennesker, men de giver fordele.

Kan Multi-Vitaminer Forhindre Fejlernæring?

Fejlernæring opstår, når din krop mangler næringsstoffer på grund af en snæver eller ensidig kost, og fra sygdomme, der interfererer med optagelse af næringsstoffer, såsom cøliaki. Selv om forskning er i gang med hensyn til deres effektivitet, multivitaminer ikke give mange af de fordele, forbrugerne har længe ment, ifølge Jennifer Nelson og Katherine Zeratsky, der er registreret diætister med Mayo Clinic. En undersøgelse offentliggjort i "Muskel og Nerve" i juni 2010, viste imidlertid, at multivitaminer parret med andre vitamintilskud før fedmekirurgi sænket overvægtige voksne' risiko for, at post-kirurgi underernæring en alvorlig potentiel komplikation. Og prænatal multivitaminer kan hjælpe med at forhindre fødsel komplikationer, der er forbundet med dårlig ernæring. Multivitaminer er usandsynligt, at kompensere for manglerne i en samlet dårlig kost, fordi de giver den mindste anbefalede mængde af vitaminer og mineraler og ingen protein, kulhydrater eller fedt. Det er vanskeligt at afgøre, om multivitaminer hjælpe med at udfylde næringsstof huller i en relativt sund kost, fordi sundheds-bevidste mennesker-de, der spiser sund mad og motion -- har en tendens til at tage dem. Den bedste måde at forhindre fejlernæring er gennem en afbalanceret kost, der er baseret på sunde fødevarer.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Den Mest Effektive Naturlige Multi-Vitaminer

Naturlige multivitaminer indeholder næringsstoffer, der stammer fra hele fødevarer. De har en lavere virkningsgrad end syntetiske kosttilskud, som kan føre til overdosis og arbejde mere i synergi med din krop, siger Judith De Cava, en registreret diætist og forfatter til "Den Virkelige Sandhed Om Vitaminer og Antioxidanter." Selv om mere forskning er nødvendig for, at den mest effektive multivitamin er en, der er skræddersyet til din alder, køn og helbred faktorer såsom graviditet, siger Kontoret for Kosttilskud-uanset om din multivitamin er naturligvis-afledte eller ikke. Kosttilskud fremstillet i Usa betragtes som sikrere og mere effektiv end importerede sorter, fordi de skal opfylde AMERIKANSKE Food and Drug Administration standarder for renhed og sammensætning. Du tager din naturlige multivitamin med et balanceret måltid kan hjælpe med at øge effektiviteten, fordi fedt og andre næringsstoffer i fødevarer forbedre absorption.

Jenny Acheson/Lifesize/Getty Images

Hvor Meget af en Multi-Vitamin Er Faktisk Absorberes?

Det er næsten umuligt at vide, hvor meget ernæringsmæssige indhold, som din krop absorberer fra en multivitamin. Udnyttelsesgraden varierer, afhængigt af tillægget indhold, når og hvor du bruger det, og din generelle sundhed. Hvis tillægget overstiger dine nødvendige mængde af vandopløselige næringsstoffer såsom vitamin C, der overstiger skylles ud gennem urinen. Overskydende fedt-opløselige vitaminer, såsom vitamin D, der er gemt i din krop, i stedet for at blive absorberet, hvilket kan forårsage toksicitet. Du kan træffe foranstaltninger til at forbedre absorption. Knusning kosttilskud kan hjælpe med at sikre, at de nedbrydes ordentligt, siger Dr. Melina Jampolis, en læge og ernæring specialist med CNN. Mens du tager kosttilskud med mælk kan hæmme jernoptagelsen, orange juice kan øge jernoptagelsen. Jampolis anbefaler at tage multivitaminer med måltider, fordi fedt og protein fremme absorption.

Siri Stafford/Lifesize/Getty Images

Hvornår Er det Bedste Tidspunkt at Tage Flere Vitaminer?

Der er ingen "bedste" tid til at tage multivitaminer. Den tid af dagen ikke indflydelse på den måde, multivitaminer virkning på din krop. Fordi de kan forårsage en dårlig mave, og en ubehagelig smag, ifølge det amerikanske National Library of Medicine, tage multivitaminer på en fuld mave eller med velsmagende fødevarer. At høste absorption fordele af fedt og protein, tage din multivitamin med afbalancerede måltider eller snacks. Af hensyn til konsistens, som kan hjælpe dig med at huske at tage din multivitamin, holde fast rutine gange, som hver dag til morgenmad eller aftensmad.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Ville en Multi-Vitamin Hjælpe en Vegansk Kost?

Selv en velplanlagt vegansk kost kan levere alle de vitaminer og mineraler, som de fleste mennesker har brug for, et vitamin-og mineraltilskud kan hjælpe med at udfylde de huller. Efter en streng vegetarisk kost er en risikofaktor for mangler af forskellige næringsstoffer, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics, såsom calcium, jern og D-vitaminer, og B-12. Omfatter en bred vifte af sunde fødevarer, såsom grønne grøntsager, nødder, frø og berigede korn og soja produkter, kan også hjælpe.

Thinkstock Images/Comstock/Getty Images

Hvor Meget C-Vitamin Bør Seniorer Tage i Tillæg til Deres Multi-Vitamin?

Folk, der mangler variation i deres kost, herunder seniorer, kan ikke få tilstrækkelige mængder af C-vitamin, ifølge ODS. Mænd, herunder ældre mænd, kræver 90 mg C-vitamin per dag. Kvinder i alle aldre kræver 75 milligram dagligt. En grundlæggende multivitamin indeholder mindre end 60 mg. Hvis du indtager C-vitamin-rige fødevarer, såsom peber, kiwi, jordbær, tomater og appelsiner, du vil sandsynligvis ikke behov for ekstra tilskud. En til to portioner af disse fødevarer, der mere end opfylder de voksnes daglige behov. Hvis du ikke spiser forskellige frugter og grøntsager rutinemæssigt, søge vejledning hos din læge eller diætist.

Paul Tearle/Stockbyte/Getty Images

Har Du Brug for at Tage Vitamin E Og C, Hvis Du kan Tage en Multi-Vitamin?

E-Vitamin mangler, er sjældne, ifølge ODS, og C-vitamin mangler, der er sjældne i Usa. Hvis du har en sygdom, der kolliderer med optagelse af næringsstoffer, såsom Crohns sygdom eller cystisk fibrose, eller spise en meget restriktiv diæt, yderligere tilskud kan være gavnligt. Hvis du udviser symptomer på en vitamin C eller E mangel, såsom ledsmerter, blødende tandkød, depression, muskel svaghed eller sløret syn, eller har problemer med at spise en bred vifte af fødevarer, eller nok overordnede kalorier, søge råd hos din læge.

Thinkstock Images/Comstock/Getty Images

Bør Du Tage CoQ10, Hvis Du Tager en Multi-Vitamin?

CoQ10, eller coenzym Q10 er et stof, som din krop producerer og bygger på grundlæggende celle funktion. Niveauer af CoQ10 kan falde med alderen, ifølge Mayo Clinic, og kan være særligt lavt på mennesker med kroniske sygdomme som Parkinsons sygdom. Selv om undersøgelser er i gang, dets anvendelse er fortsat kontroversiel, og der er ingen kendte interaktioner mellem CoQ10 og multivitaminer.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Hvor Får De Vitaminer til at Sætte i Multivitaminer?

Vitamin i multivitaminer stammer fra syntetiske eller kunstige, kilder og naturlige kilder, såsom planter. Naturlige supplerende vitamin E, for eksempel, stammer fra olie lavet af knuste sojabønner. Naturlige D-vitamin-3 er typisk fremstillet af et stof, der hedder 7-dehydrocholesterol, ofte fra uld olie, siger Ryan Andrews, en registreret diætist med Præcision Ernæring. Syntetiske vitaminer, der er skabt i et laboratorium, ved hjælp af molekyler fra en række forskellige stoffer. Den ascorbinsyre i C-vitamin, der sædvanligvis kommer fra majs stivelse, ris stivelse eller majs sukker.

Creatas Images/Creatas/Getty Images

Gør Multivitaminer Giver Nok B-Vitamin?

B-vitaminer spiller en vigtig rolle i din energi, stofskifte og immunforsvar. Selv om multivitaminer variere, for de fleste daglige multivitaminer give tæt på det anbefalede daglige indtag af næringsstoffer, herunder B-vitaminer, for voksne. Hvis du har et B-vitamin-mangel på grund af en restriktiv diæt eller sygdom, eller er gravid, du kan kræve yderligere tilskud. Gravide kvinder kan kræve mere af B-vitamin folat, som hjælper med at forebygge fosterskader, ifølge Foreningen af Ernæring og Diætetik. Mens gravide kvinder kræver 400 µg folat pr dag, gravide kvinder bør sigte for 600 mikrogram om dagen.

Ryan McVay/Photodisc/Getty Images

Kan Du Tage Zink kosttilskud i Tillæg til Multi-Vitamin?

Mænd kræver 11 mg zink per dag, og kvinder har brug for 8 daglige mg. De fleste Amerikanere høste nok zink fra rødt kød og fjerkræ, ifølge ODS. Andre værdifulde kilder omfatter nødder, bønner, fuldkorn, mælk og beriget korn. Hvis du ikke spiser en bred vifte af sunde fødevarer, din læge kan anbefale en zink supplement i tillæg til din multivitamin. Ellers, multivitaminer giver normalt nok. Fordi at forbruge store mængder af supplerende zink kan forårsage bivirkninger, søge godkendelse fra din læge, før at tage zink i enkelt næringsstof form.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære