Sund Kost >> Kost

Er Roer Stivelsesholdige Fødevarer?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Grøntsager er enten stivelsesholdige eller ikke-stivelsesholdige. Stivelsesholdige grøntsager omfatter kartofler og søde kartofler, ærter, majs, vinter squash og tørrede bønner. Ikke-stivelsesholdige grøntsager er lav i kalorier, højt fiberindhold og som regel har en minimal effekt på blodsukkeret. Roer er en ikke-stivelsesholdige grøntsager og ikke indeholder væsentlige mængder af stivelse. Dog, de ikke indeholder kulhydrater. Spise roer kan hjælpe dig med at nå det anbefalede indtag af tre til fem portioner grøntsager om dagen og 4 til 6 kopper rød eller orange grøntsager hver uge.

Typer af Kulhydrat

De tre typer af kulhydrater er stivelse, sukker og fibre. Stivelse få nedbrydes under fordøjelsen til sukker. Mennesker har ikke enzymer til at fordøje fibre, men det har en række gavnlige virkninger, herunder at sænke din risiko for hjertesygdom, forstoppelse og højt kolesteroltal. Fiber kan også hjælpe med at kontrollere din vægt og dit blodsukker.

Kulhydrat Indhold

En 1-cup servering af roer indeholder 13 gram kulhydrat, som 9.2 gram sukker og 3,8 gram fiber. Roer er cirka 87 procent vand, så deres indhold af kulhydrater er relativt lav. Mens de har en mellemlang glykæmisk indeks på 64, det glykæmiske belastning af roer er lav på 5, hvilket betyder at den samlede effekt af roer på blodsukker er lavt.

Ernæring Fordele

Roer er en god kilde til folat, med hver 1-cup, der tjener som indeholder 148 mikrogram, svarende til 37 procent af den daglige værdi. Denne servering også giver 6.7 milligram C-vitamin, eller 11 procent af DV; 31 milligram magnesium, eller 8 procent af DV; 1 milligram jern, eller 6 procent af DV; 54 mg fosfor, eller 5 procent af DV; og 0,1 mg vitamin B-6 eller 5 procent af DV.

Bruger

Du kan spise roer rå i salater efter rivning dem eller skære dem tyndt ud. Du kan også stege roer til at bringe ud af sødme fra de naturlige sukkerarter, de indeholder, eller lage, koge -, damp-eller mikrobølgeovn dem. Roer gå godt med appelsin -, citron -, andre rodfrugter, feta, gedeost, valnødder, apple og hvidløg.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære