Sund Kost >> Kost

Er Beef Jerky Godt for Dig?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 12 December 2018

Beef jerky er en høj-energi snack, der kan brændstof dig igennem en god træning eller intense anfald af motion. Denne anretning indeholder en heftig dosis af protein, med 9.41 gram pr 1-ounce servering, og leverer nogle bestemte, vigtige vitaminer og mineraler, som er godt. Kødet har en ulempe, men fordi det kan være høj i fedt og natrium, som nedsætter dens ernæringsmæssige værdi.

Kalorier og Fedt

En 1-ounce del af beef jerky indeholder 116 kalorier og 7 gram fedt, hvoraf 3 gram er mættet. Mens beef jerky også indeholder hjerte-sunde monoumættede fedt, meget af det fedt i maden er mættet. Hvis din kost indeholder store mængder af mættet fedt, du er på en øget risiko for hjertesygdomme. En kost med højt indhold af mættet fedt kan øge din kolesterol niveauer. For meget mættet fedt som en fast del af din kost kan også forøge din risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Jern og Zink

Kød, herunder beef jerky, leverer en god dosis af jern og zink, to vigtige mineraler, der bidrager til at øge din immunsystemet. Strygejern opfordrer ordentlig produktion af røde blodlegemer, og zink hjælper din krop med at hele sår. En servering af beef jerky indeholder 1.5 mg jern mod den daglige mål på 8 mg for mænd og 18 mg for kvinder i alderen 19 til 50. Den samme servering af beef jerky indeholder 2 mg 11 mg zink mænd kræver hver dag, og 8 milligram, at kvinder har brug for.

Natrium

En ernæringsmæssig ulempe beef jerky er den store mængde af natrium tilføjet for at hjælpe med til at bevare kødet, at forlænge holdbarheden og øge smag. De fleste sunde voksne bør begrænse deres indtag af natrium til ikke mere end 2.300 mg per dag. Mere end det på en regelmæssig basis, kan sætte dig på en øget risiko for slagtilfælde, nyresygdom, forhøjet blodtryk og hjerteinsufficiens. En servering af beef jerky indeholder 590 mg natrium.

Tips

Se efter, beef jerky, der indeholder små mængder af mættet fedt. Mange mærker tynd strimmel versioner af kød, som ofte er lavere i total fedt og mættet fedt. Opt for lav-natrium versioner af beef jerky, samt; de er mere nærende end traditionelle versioner. Gør din egen beef jerky derhjemme giver dig mulighed for at styre udskæringer af oksekød, du bruger, og hvor meget natrium, som du føjer til maden. Brug en fødevare dehydrator som en enkel måde at lave beef jerky.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære