Sund Kost >> Ernæring

Ikke At Blive Veganer Påvirker Din Krop?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 09 December, 2018

At blive en veganer kræver, at du til at foretage drastiske ændringer til din kost. Du er nødt til at fjerne noget af animalsk oprindelse, der indeholder kød, fisk og skaldyr, ost, mælk, æg, fisk og gelatine. Vegansk kost er naturligt lavt indhold af mættet fedt og transfedt, at reducere din risiko for at udvikle hjertesygdomme og relaterede komplikationer. Men veganske kost begrænse nogle af de næringsstoffer, din krop har brug for på daglig basis, og påvirke dit system ' s evne til at absorbere næringsstoffer effektivt. Før du foretager nogen større ændringer i din kost, skal du tale med din læge om dine sundhedsmæssige betænkeligheder.

Vægttab

Du kan utilsigtet opleve vægttab, ved at skifte til en streng vegetarisk kost, fordi der er mange, frugt, grøntsager, bælgfrugter og andre vegetabilske fødevarer, der er lav i kalorier. Det tager et underskud på 3.500 kalorier for at tabe 1 pund kropsvægt. Som et eksempel, hvis din vegansk kost nedskæringer 250 kalorier fra dit daglige indtag, kan du ubevidst at tabe mere end 2 pounds per måned. Tilsæt nødder, avocado og kokosmælk til din kost. Disse veganer-venlige fødevarer giver fat for at sikre, at du ikke spiser for få kalorier.

Utilstrækkelig Kilder Til Protein

Proteiner kan være enten fuldstændig eller ufuldstændig. Komplet proteiner give alle de næsten to dusin typer af aminosyrer, som din krop har brug for. Animalske fødevarer og fisk og skaldyr levere komplette proteiner, men din vegansk kost ikke giver dig mulighed for at omfatte disse fødevarer. Vegetabilske fødevarer, herunder grøntsager, bønner, brune ris, tofu og nødder er rige på protein, men de er ufuldstændige protein kilder, mangler en eller flere af de essentielle aminosyrer.

For at få de essentielle aminosyrer, som din krop kræver, på en vegansk kost, spise en række forskellige vegetabilske proteiner i løbet af dagen. For eksempel, hvis du har forvrænget silken tofu på morgenmad, opt for kogte linser på toppen af din salat til frokost. Til middag, er en side af black beans og brune ris. Fyld din kost med mange typer af vegetabilske proteiner, sikrer, at du opfylder kroppens behov for aminosyrer.

Fordøjelses Problemer

En pludselig stigning i plante-baserede fødevarer i høj grad øger din fiber indtagelse. Mens din krop har brug for fiber for normal fordøjelse, alt for meget i en lille mængde af tid kan skabe ravage på din fordøjelseskanalen. Du kan opleve ubehagelige gas, oppustethed, diarré eller eventuelt forstoppelse. Minimere disse problemer ved langsomt at upping din fiber indtagelse, indtil du nå de anbefalede 14 gram per 1.000 kalorier i din kost.

Hvis du følger en 1.800-kalorie kost, du har brug for omkring 25 gram af den daglige fiber, men de fleste Amerikanere kun forbruge 15 gram. Omfatter et eller to ekstra portioner af fiber vegetabilske fødevarer i din daglige kost, og fortsætte med at tilføje flere, som tolereres, indtil din krop fuldt justerer til en vegansk kost. Hertil kommer, at fiber har brug for vand for at fungere, så det er vigtigt at forblive hydreret hele dagen for at minimere fordøjelses problemer.

Dårlig Optagelse Af Næringsstoffer

Plante-baserede vitaminer og mineraler er ikke altid så nemt for kroppen at absorbere næringsstoffer som fra animalske fødevarer. Din krop absorberer så meget som 35 procent af jern, der stammer fra animalske kilder, som kaldes hæm-jern. Plante-baserede jern, som kaldes non-hæm jern, der har en dårlig biotilgængelighed. Dit system kun absorberer 2 til 20 procent af nonheme jern, du får fra spinat, soyabønner, linser og bønner, i henhold til Kontoret for Kosttilskud.

Upping din C-vitamin indtagelse ved indtagelse af mere jordbær, broccoli og citrus frugter hjælper non-hæm jern absorbere til sin maksimale potentiale. Calcium fra vegetabilske kilder, også har dårlig biotilgængelighed. Spinat, broccoli og grønkål er rige på calcium, men disse fødevarer er mad komponenter, der hæmmer nogle af optagelsen af calcium. Da nogle mikronæringsstoffer fra plantebaserede fødevarer er hårdt for kroppen at udnytte, kan lægen foreslå at tage visse kosttilskud til yderligere at øge dit vitamin-og mineral-indtag, mens de efter en vegansk kost.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære