Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er den Grundlæggende byggesten for et Protein Kaldet?

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret 12 December 2018

Den grundlæggende byggesten for et protein, der kaldes en aminosyre. Der findes 20 aminosyrer i proteiner, du spiser, og i proteiner i din krop, og de link sammen for at danne store proteinmolekyler. De forskellige måder de mikse og matche, giver mulighed for den store mangfoldighed af proteiner i naturen. At forstå strukturen af aminosyrer, og hvordan de forholder sig til de proteiner, som de skaber, kan hjælpe dig med at forstå, hvor afgørende disse næringsstoffer i din kost.

Byggestenene: Aminosyrer

Selv om hver af de 20 aminosyrer er forskellige, er den grundlæggende struktur følger et lignende mønster. Aminosyrer indeholder alle et kulstof-atom i midten af molekylet, som er omgivet af tre kemiske grupper. To af disse kemiske grupper, kan en etage gruppe og en amino gruppe, er også den samme i alle aminosyrer. Den tredje gruppe, men adskiller hver aminosyre fra de andre. Disse R-grupper kan være så simpelt som en enkelt hydrogen atom, som i aminosyren glycin, eller så kompleks, som den dobbelt-ring struktur, der findes i tryptophan. Den kemiske forskelle i R-grupper, der påvirker samspillet mellem aminosyrer i et protein.

Rolle i proteinsyntese

Dine celler har evnen til at skabe nye proteiner, som din krop har brug for dem. De følger en slags kemiske plan kodet i dine gener, der fortæller protein-fremstilling af maskiner i dine celler hvad aminosyrer i det protein, og i hvilken rækkefølge de skal være. Ved hjælp af de aminosyrer, som stammer fra nedbrydning af proteiner, du spiser, dine celler og derefter tilføje aminosyrer, én efter én, til en voksende kæde af disse molekyler. Når alle de nødvendige aminosyrer, der er blevet tilføjet, nye protein kæde folder i en bestemt form, som er dikteret af kemiske karakter af hver enkelt aminosyre, og den rækkefølge, som de er samlet. Formen af protein virkninger dens endelige funktion.

Andre Funktioner

Proteinerne i din krop give struktur til dine muskler, organer, hud og hår. De fungerer som enzymer, immun-molekyler, hormoner og cellulære budbringere. De støtter også din kredsløbssygdomme og hjælpe med at overføre nerveimpulser. Disse forskellige funktioner afhænger af den form for protein molekyle, som er bestemt af dens aminosyrer. Antistoffer, for eksempel, fold op i en Y-form på grund af den måde, deres specifikke aminosyrer interagere med hinanden kemisk. Den øverste del af Y-derefter kan fælde udenlandske angribere som en del af et immunrespons. Som et andet eksempel, doughnut-formede DNA-polymerase, der omkranser en lang streng af DNA, som det hjælper med protein syntese.

Få Aminosyrer Fra Din Kost

Af de 20 aminosyrer i de fødevarer, du spiser, din krop kan fremstille 11 af dem, hvis det er nødvendigt. De andre ni essentielle aminosyrer – kan du kun få, hvis du inkluderer dem i din kost. Uden dem, kan du ikke oprette alle de proteiner din krop har brug for et godt helbred. Alle dyr kilde til protein giver dig alle de vigtige aminosyrer, og at visse kombinationer af vegetabilske proteiner kan give dig med disse næringsstoffer, samt. De essentielle aminosyrer mangler i hele kerner, for eksempel, findes i bælgfrugter, og tidskrævende både sammen – sådan som ærtesuppe med en hel-hvede roll – forsyner dig med et komplet protein, der indeholder alle essentielle aminosyrer.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære