Sund Kost >> Ernæring

Vil Bananer Øge Blodsukkeret?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret: November 19, 2018

Bananer er en god kilde til kalium, fibre, vitamin C og vitamin B-6. Efterhånden som de modnes, de indeholder stivelse omdannes til sukker, med riper bananer indeholder mere sukker end grønne bananer. Mens de kan være højt naturligt indhold af sukker, bananer er sikkert for diabetikere, så længe de tage kulhydrat-indhold i betragtning i deres måltid og en snack planlægning.

Kulhydrat Indhold

Kulhydrater er den type af makronæringsstoffer mest sandsynligt, at hæve blodsukkeret. Bananer er relativt høj i kulhydrater, med hver mellemstore bananer indeholder 27 gram kulhydrater. Disse kulhydrater, 3 gram består af fiber, 14 gram sukker og 6 gram stivelse. Sukker er den mest hurtigt fordøjet type kulhydrater, som stivelse har nedbrydes til sukker ved fordøjelses-enzymer. Fiber kan ikke fordøjes, fordi vi mennesker mangler de enzymer, der er nødvendige for at bryde de bånd, der danner grupper af sukker i fiber.

Glykæmisk Indeks

En af de måder, at vurdere effekten af en fødevare på dit blodsukker er at bruge det glykæmiske indeks, som sammenligner effekten af carbohydrat-holdige fødevarer på blodsukker med effekten af ren glukose og blod sukker. Fødevarer med et glykæmisk indeks under 55 år er lavt glykæmisk indeks fødevarer, og vil næppe medføre store stigninger i dit blod sukker niveauer. Bananer, falder i denne gruppe med et glykæmisk indeks på 52.

Begrænsning Af Blodsukker-Spikes

Selv fødevarer med lavt glykæmisk indeks vil medføre blodsukker-spikes, hvis du spiser en masse af dem, så hold øje med din portionsstørrelse. At spise fødevarer, der er højt indhold af kulhydrater eller højt på det glykæmiske indeks sammen med fødevarer, der ikke indeholder meget kulhydrat eller fødevarer, der er meget lav på det glykæmiske indeks, der vil hjælpe med at minimere stigninger i dit blod sukker niveauer, da disse fødevarer, der typisk gør det, så dit måltid tager længere tid at fordøje. Det betyder, glukose frigives i dit blod mere langsomt, hvilket begrænser den samlede effekt af den mad, dit blod sukker niveau.

Overvejelser

Et kulhydrat, der tjener til diabetikere bør indeholde 15 gram kulhydrater, hvilket gør en mellemstor banan cirka to portioner kulhydrat. Diabetikere, der bruger kulhydrat tælle typisk forbruge 45 til 60 gram kulhydrater i hvert måltid, så spiser en banan vil bruge op til 45 60 procent af den tilladte kulhydrater i et måltid.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære