Sund Kost >> Ernæring

Gøre Bananer Boost Dit Immunforsvar?

Har du sandsynligvis ikke kan "booste" din immunsystemet, fordi det er så kompleks og afhænger af en konstant og afbalanceret niveau af energi og ernæring, ifølge Harvard Health Publikationer. Men visse næringsstoffer har forskellige roller i immunsystemet, og bananer er en god kilde til vitaminer og mineraler, der påvirker immunforsvaret.

Grundlæggende

Når immunsystemet er sundt og arbejde ordentligt, kan det ikke blive øget til en bedre tilstand af funktion. At styrke dit immunforsvar betyder, enten at genoprette en svækket system tilbage til optimal sundhed eller opretholde sin normale evne til at bekæmpe bakterier og sygdom. Faktorer, der kan svække immunsystemet omfatter sygdom, der ikke får nok søvn, mangel på motion, langvarig stress, drikke for meget alkohol, udsættelse for røg og utilstrækkelig ernæring.

Ernæring

Immunsystemet har behov for en tilstrækkelig mængde af protein, essentielle fedtsyrer og mindst 11 vitaminer og mineraler, der arbejder sammen for at holde immunforsvaret sundt, ifølge Linus Pauling Institute. Tror i form af støtte til det hele dit liv, ved at spise en afbalanceret kost, herunder bananer. En mellemstor banan, som er 7 til 8 inches lang, er 2 procent af den anbefalede daglige indtagelse af fem af de 11 næringsstoffer: jern, zink, A-vitamin, selen og protein. Det giver også større mængder af fire andre næringsstoffer afgørende for et normalt immunforsvar.

Vitamin B-6

Specialiserede celler i immunsystemet kaldet cytokiner og antistoffer har forskellige jobs, men har én ting til fælles: De er begge proteiner. Cytokiner er stoffer, der bruges til kommunikation mellem celler, der er involveret i immunrespons. Antistoffer genkender udenlandske angribere og målrette dem for angreb af hvide blodlegemer. Vitamin B-6 er afgørende for produktionen af disse proteiner. En mellemstor banan har 30 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin B-6.

Kobber

Kobber fungerer som en antioxidant, der understøtter immunsystemet ved at beskytte cellerne mod skader under kemiske reaktioner. Det er også en funktionel del af enzymer at nedbryde jern, og jern har en vigtig rolle i immunforsvaret. Mangel på jern forringer evnen hvide blodlegemer kaldet fagocytter til at opsluge og fordøje invaderende stoffer eller affald fra infektioner. Du vil få 13 procent af den anbefalede daglige indtagelse af kobber fra en mellemstor banan.

C-Vitamin

Hvide blodlegemer, der kaldes lymfocytter, der findes i flere forskellige former, hver med en forskellig rolle. Disse celler at angribe invaderende patogener som bakterier, ødelægge inficeret eller kræft celler, regulerer immunforsvaret og gør antistoffer. C-Vitamin stimulerer produktionen af disse kritiske hvide blodlegemer. I sin rolle som antioxidant, vitamin C beskytter også hvide blodlegemer fra de kemikalier, som de frigiver til at dræbe patogener. En mellemstor banan forsyninger 11 procent af den anbefalede indtag af vitamin C.

Folat

Som vitamin B-6, folat, skal være til stede for syntese af proteiner, såsom cytokiner, der er involveret i reguleringen af immunsystemet. Det er også bruges til produktion af antistoffer, så folatmangel falder svaret af celler, der angreb angribere. En mellemstor banan indeholder 24 mikrogram eller 6 procent af den anbefalede daglige indtag af folat.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære