Sund Kost >> Ernæring

Balsamico Eddike Og Rosmarin Chips

Rosmarin chips er en gourmet-version af traditionel kartoffel chips, og rosmarin giver både fed smag og sundhedsmæssige fordele. Nogle mennesker nyder at dyppe chips i balsamico-eddike, som tilføjer endnu mere smag og et par ernæringsmæssige fordele, også. Mens de kommercielle versioner af rosmarin chips er til rådighed på nogle supermarkeder og specialbutikker fødevarer-butikker, har de tendens til at være høj i fedt og natrium. Gør din egen rosmarin chips i hjemmet er et godt alternativ, der bevarer smagen og samtidig også at forbedre den ernæringsmæssige værdi.

Kartofler ... Sundt, hvis De Ikke er Stegt

Kartofler er ikke fjenden, når det kommer til kartoffel chips. Kartofler i sig selv er faktisk ret nærende, men deres ernæringsmæssige værdi falder betydeligt, når de er stegt til at blive kartoffel chips. En 1/2-cup servering af kogt kartoffel kød indeholder 7.8 mg C-vitamin, hvilket er omkring 10 procent af de 75 mg kvinder har brug for hver dag, og omkring 9 procent af de 90 mg mænd kræver daglig. C-Vitamin holder dit immunforsvar fungerer korrekt, og kan reducere risikoen for infektion. Kartofler er også en god kilde til kalium, et mineral, der holder dit hjerte slå ordentligt. Hertil kommer, at de leverer små mængder af jern, zink og folat, også.

Rosmarin Er Imponerende, Også

Tilføje rosmarin til kartoffel-chips er en enkel og smagfuld måde at øge deres ernæringsmæssige værdi. Tørret rosmarin er lav på fedt og kalorier, og leverer en lille mængde af jern og A-vitamin per teske. Ifølge forfatterne af "The Encyclopedia of Healing Fødevarer," rosmarin, tørret eller frisk, som indeholder antioxidanter, som hjælper med at beskytte din krop mod skader, der kan føre til kroniske problemer. Rosmarin kan også forbedre blodcirkulationen og støtte i fordøjelsen.

Fed Balsamico Eddike

Sprøjt din rosmarin chips med balsamico eddike er en lav-kalorie måde at slå op smag ganske betydeligt. En tsk balsamico eddike indeholder kun 5 kalorier og fedt. Balsamico eddike også indeholder stoffer kaldet polyfenoler, ifølge en 2010-artikel, der er offentliggjort i "Journal of Nutritional Science og Vitaminology." Disse polyfenoler kan hjælpe med at sænke dit kolesteroltal, som kan reducere din risiko for hjertesygdom.

Gør Din Egen

Lejlighedsvis servering af kommercielt fremstillet rosmarin chips er acceptable som en del af en ellers sund og afbalanceret kost, men det er en bedre idé at lave din egen, så du kan kontrollere, hvor meget fedt og salt, de indeholder. Støvregn i tynde skiver kartofler med olivenolie, som er en hjerte-sunde valg, og spredte dem med finthakket tørret eller frisk rosmarin. Stege kartoflerne indtil de er sprøde og tjene dem med en side af balsamisk eddike. Drys chips med en lille mængde af salt, hvis du gerne ville. Du vil høste de sundhedsmæssige fordele af kartofler, rosmarin og balsamisk eddike uden også at indtagelse af for meget fedt og salt.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære