Sund Kost >> Kost

Er Bagt Kartoffel Chips Sunde?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Chips kan være en tilfredsstillende sprød snack, men de er høje i fedt og natrium. Bagt kartoffel chips er en lavere fedt alternativ, men det betyder ikke, at de er nærende. Mens bagt kartoffel chips gøre levering af små mængder af calcium, kalium og jern, de ikke bør være en fast del af din sunde kost plan, fordi de er stadig høj i natrium og indeholder flere kalorier pr kop end almindelig kartoffel chips.

Fedt

En portion almindelige kartoffel chips, hvilket svarer til omkring 1 kop, indeholder 10.32 gram fedt, hvoraf 1.13 g er mættet. En 1-cup servering af bagt kartoffel chips indeholder 6.19 gram fedt, hvoraf mindre end 1 gram er mættet. Hvis du ser på dit indtag af fedt, bagt kartoffel chips er den sundere valg. Begrænse dit indtag af fedt, især usunde mættede fedt, kan bidrage til at forebygge forhøjet kolesterol og hjerte-karsygdomme. For meget mættet fedt kan føre til en usund vægtøgning, og se dit indtag er en måde at hjælpe med at opretholde en passende vægt.

Natrium

En stor ernæringsmæssig ulempe kartoffel chips er den store mængde af natrium tilføjet til fødevarer for at forbedre smagen. En 1-cup servering af bagt kartoffel chips indeholder 216 mg natrium mod din daglige øvre grænse på 1.500 til 2.300 mg natrium, afhængigt af din alder og sundhedsstatus. I forhold til almindelige chips, der indeholder 136 mg natrium per kop, bagt kartoffel chips er den mindre sunde udgave. Mens små mængder af natrium hjælpe dine muskler og nerver fungerer korrekt, ved regelmæssigt at indtage for meget, kan forårsage væskeophobning. For meget natrium øger din risiko for hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og forhøjet blodtryk samt.

Næringsstoffer

En 1-cup servering af bagt kartoffel chips indeholder 1,6 gram fiber. Fiber kan hjælpe med at sænke dit kolesterol, mindsker din risiko for hjertesygdomme og forebygge forstoppelse. Den samme servering af bagt kartoffel chips giver 42 milligram af knogle-bygning calcium og 245 mg af 4,700 milligram af kalium, du har brug for til støtte for korrekt funktion af dit hjerte og muskler. Bagt kartoffel chips levere små mængder jern, magnesium og niacin.

Tips

Lav din egen bagt kartoffel chips som et sundere alternativ. Skær rå kartofler i tynde skiver og spredte dem på en bageplade, der er sprøjtet med nonstick madlavning spray. Støvregn kartoffel skiver med olivenolie og drys dem med din foretrukne tørrede urter og krydderier som rosmarin, timian og chili pulver. Bage kartoflerne indtil de er sprøde chips, der er lav på fedt og natrium, men leverer gode mængder af kalium, C-vitamin og fibre.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære