Sund Kost >> Ernæring

Dårlige Fødevarer for Lav Skjoldbruskkirtel

Skrevet af August McLaughlin; Opdateret November 28, 2018

Hvis du har svært ved at komme ud af sengen om morgenen og blive fyldt med energi derefter, en under aktiv skjoldbruskkirtlen kan være skyld i det. Din skjoldbruskkirtel hjælper med at regulere dit stofskifte, så lav skjoldbruskkirtel niveauer, en tilstand kaldet hypothyroidisme, får hele din krop til at sætte farten ned. Symptomer, såsom langsom puls, træthed, vægtøgning, forvirring, hovedpine og forstoppelse, typisk løse med medicinsk behandling. En sund kost, der er begrænset i visse fødevarer, kan styrke din behandling og beskytte dig fra komplikationer.

Raffineret Korn

Raffineret korn mister meget af den oprindelige korn ernæringsmæssige indhold under forarbejdning af fødevarer. Som et resultat, de er lavere i fiber og protein -- næringsstoffer, der fremmer stabiliseret blodsukker, energi-niveauer og appetit kontrol. Sheila Dean, en registreret diætist på Palm Harbor Center for Sundhed og Helbredelse i Florida, anbefaler en fiber-rig kost baseret på hele fødevarer til mennesker med sygdom i skjoldbruskkirtlen, som en nyttig vej til at nå og opretholde en sund vægt. Hele kerner, såsom brune ris, byg og quinoa, give nærende alternativer til raffinerede korn-produkter, såsom beriget korn, brød og pasta.

Visse Grøntsager

Grøntsager giver værdifulde mængder af fiber og antioxidanter, som kan bidrage til at reducere hypothyroidisme symptomer, ifølge University of Maryland Medical Center. Korsblomstrede grøntsager, som kål, broccoli og blomkål, og grønne grøntsager, såsom sennep greens og grønkål, men kan forstyrre funktion af skjoldbruskkirtlen. Begrænse disse grøntsager, og understrege, skjoldbruskkirtel-sikre alternativer, såsom peberfrugt, squash, tomater og gulerødder.

Fedtholdige Kød

Kød giver værdifulde mængder af protein, jern og vitamin B-12 -- et næringsstof, der er omkring 30 procent af befolkningen med sygdom i skjoldbruskkirtlen mangel, i henhold til en "Dagens Diætisten" artikel offentliggjort i juli 2012. Fedtholdige kød kan øge inflammation, dog, og forværre eventuelle komplikationer af en under aktiv skjoldbruskkirtlen, såsom forhøjet blodtryk og kolesterol niveauer. For at undgå disse risici, skal du vælge sundere protein og vitamin B-12 kilder, såsom fisk, linser og berigede korn, over højt fedtindhold kød, som steaks, hamburgere og bacon. Omega-3 fedtstoffer i laks og andre koldtvands fisk giver anti-inflammatory effects.

Tilsat Sukker

Tilsat sukker øge holdbarhed, smag og konsistens af mange fødevarer og drikkevarer. Indtagelse af for meget sukker øger din risiko for vægtøgning og kolesterol problemer, siger Mayo Clinic. En sukker-rig kost også efterlader lidt plads i din kost for at hele, nærende mad, der kan forbedre din skjoldbruskkirtel-relaterede symptomer. Almindelige kilder af tilsat sukker omfatter sodavand, frosting, pandekage med sirup, frosne desserter og kommercielt tilberedt cookies, kager og bagværk. Når du har sukkerholdige fødevarer, holde sig til beskedne portionsstørrelser eller erstatte dessert med friske, farverige frugt-en rig kilde til antioxidanter.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære