Sund Kost >> Andre

B-6; Hvor man kan Få det, og Hvordan man Tager det

Oversigt

Vitamin B-6, også kaldet pyridoxin, er involveret i mere end 100 forskellige kemiske reaktioner. På grund af dette, vitamin har en bred vifte af funktioner fra protein metabolisme til biosyntesen af hjernen kemikalier kaldet neurotransmittere. Vitamin B-6, også beskytter mod glycation produkter, hvilket forhindrer, at flere komplikationer af diabetes, herunder nerve skade, tab af synet, og nyresygdom. En afbalanceret kost, der normalt kan give alle de vitamin B-6, du har brug for, selv om kosttilskud er også til rådighed, når det er nødvendigt.

Zedcor Helejet/PhotoObjects.net/Getty Images

Mængden af Vitamin B-6 i Bøf

Mængden af vitamin B-6 i et stykke bøf varierer lidt afhængigt af den skæres af den bøf. En 3-ounce servering af top højreb indeholder 0.52 milligram vitamin B-6, der henviser til, at den samme størrelse servering af mørbrad indeholder 0.49 milligram. En 3-ounce servering af T-bone-steak indeholder 0.33 milligram vitamin B-6.

Creatas Images/Creatas/Getty Images

Kan Du Tage Vitamin B-6 i Aften?

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Perceptuelle og Motoriske Færdigheder," vitamin B-6 kan påvirke drømmer, når det tages i aften. Deltagere, der tog vitamin B-6 før sengetid for en periode på fem dage oplevet en stigende bizarreness, livlighed og følelser i deres drømme, sammenlignet med deltagere, der tog placebo. Disse intensiveret drømme kan vække dig og forstyrre, hvad der ellers ville være blevet en fredelig søvn. På grund af dette, tage vitamin B-6 om formiddagen eller tidlig eftermiddag.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Kan Vegetarer Spiser Vitamin B-6?

Heldigvis for vegetarer, vitamin B-6 er fundet i både plante-og animalske fødevarer. Så længe en vegetar, der spiser en varieret kost, der indeholder kikærter, berigede morgenmadscerealier, kartofler, bananer, hytteost, squash, ris, nødder, spinat, rosiner og tofu, han skal have noget problem at møde daglige anbefalinger for vitamin B-6. Strenge vegetarer og veganere, der har en meget begrænset kost kan være nødvendigt at overveje at tage en høj kvalitet, bioaktive B-vitamin kompleks med alle de B-vitaminer, herunder vitamin B-6.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Hvor Meget Vitamin B-6 Er Godt for Dig?

Voksne i alderen mellem 19 og 50 skal forbruge 1.3 mg vitamin B-6 om dagen. Efter det fyldte 50, kvinder har brug for 1,5 milligram dagligt, og mænd har brug for 1.7 milligram per dag. Food and Nutrition Board, har også indstille den øvre grænse for vitamin B-6 til 100 mg per dag. Dit indtag af vitamin B-6 gennem kost og kosttilskud bør ikke overstige dette antal. Der er flere former af vitamin B-6 -- pyridoxin, pyridoxal, pyridoxamine, pyridoxal 5'-phosphat og pyridoxamine 5'-phosphat. Alle former for a-vitamin, B-6 er ikke skabt lige. Når du tager vitamin B-6 i supplerende form, se for sine mest aktive form, som er pyridoxal 5'-phosphat eller PLP.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Hvor Meget Vitamin B-6 Er i Hamburgere?

Det 3-ounce oksekød del af en hamburger indeholder omkring 0,3 milligram vitamin B-6. En helhed, single-patty hamburger komplet med krydderier og grøntsager indeholder lidt mere vitamin B-6, på 0.33 milligram vitamin B-6.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Maksimal Sikker Mængde af Vitamin B-6

Food and Nutrition Board har sat en øvre grænse for vitamin B-6 til 100 mg per dag. Dit indtag af vitamin B-6 gennem kost og kosttilskud bør ikke overstige dette antal. Hvis du forbruge overskydende mængder af vitamin B-6, kan du opleve kvalme, halsbrand og lysfølsomhed. Indtagelse af vitamin B-6, der overstiger kan også føre til sensorisk neuropati, som er karakteriseret ved et tab af kontrol af kroppens bevægelser.

Jupiterimages/Brand X Pictures/Getty Images

Indeholder B6-Vitamin Give Dig Energi?

Vitamin B-6 spiller en rolle i produktionen af energi ved at tillade din krop til at metabolisere makronæringsstoffer -- kulhydrater, protein og fedt. Vitamin B-6 spiller også en vigtig rolle i transporten af ilt, som er nødvendig for at fuldføre adenosin-5'-trifosfat, også kendt som ATP, til energiproduktion. Vitamin B-6 ikke give dig energi direkte, men så tager vitamin B-6 kosttilskud vil ikke give dig et hurtigt energi-boost.

Photodisc/Photodisc/Getty Images

Kan Du Tage Vitaminer B-6 og B-12 Sammen?

Du kan tage vitamin B-6 og B-vitamin-12 sammen, og disse to vandopløselige vitaminer findes ofte i et B-kompleks supplement, der indeholder alle otte B-vitaminer. I stedet for at fokusere på at få vitamin B-6 og B-12 gennem en dobbelt dosis af kosttilskud, men prøv at spise sunde fødevarer, der indeholder både vitaminer, såsom fisk, fjerkræ, æg og beriget korn.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Gør Kokos Vand Har Vitamin B-6?

En kop, eller 8 ounces, af kokosvand indeholder 0.08 milligram vitamin B-6. Selv om dette ikke kan virke som meget, det er lige over 6 procent af en voksen persons daglige behov. Laver en smoothie med 8 ounces kokos vand, en mellemstor banan og 1/2 kop hakkede spinat, og du har lige mødt 45 procent af dit daglige vitamin B-6 behov.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Indeholder Vitamin B-6 Har Brug For En Anden Vitamin?

B-vitaminer fungerer bedst, når det indtages sammen. På grund af dette, er det bedste for at opfylde dine behov for vitamin B-6 gennem en afbalanceret kost, der ikke kun byder på vitamin B-6, men alle de andre B-vitaminer, som er godt. Hvis du tager vitamin B-6 i supplerende form, vælge et B-kompleks, multivitamin, der indeholder de andre B-vitaminer.

BananaStock/BananaStock/Getty Images

Indeholder Vitamin B-6 Nedbryde Glukose?

Når du har overskydende glukose i blodet, er det omdannes til glykogen og gemt til senere brug i leveren. I en tid, hvor din krop ikke har adgang til glukose, og glykogen omdannes tilbage til glucose og transporteres til dine celler. Vitamin B-6 spiller en afgørende rolle i fordelingen af dette glykogen til brugbar energi.

Tchad Bager/Ryan McVay/Photodisc/Getty Images

Hvor Meget Skal en Ung Forbruger af Vitamin B-6?

Unge i alderen mellem 9 og 13 bør indtage 1 milligram vitamin B-6 dagligt. De er mellem 14 og 18, unge mænd kræver til 1,3 mg dagligt og kvindelige unge har brug for, at 1,2 milligram per dag. Den øvre grænse for vitamin B-6 er 60 mg om 9 til 13-årige, og 80 milligram for 14 - til 18-årige.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Gør Vitamin B6 Hjælpe med at Konvertere Tryptofan til Niacin i Kroppen?

Der er to niacin enzymer, micotinamide adenin dinucleotide og nicotinamid adenin dinucleotide fosfat, der er involveret i redox reaktioner, eller de reaktioner, der medvirker til at give kroppen energi gennem overførsel af elektroner. NAD kan syntetiseres niacin fra kosten eller fra tryptofan, en aminosyre i leveren. Konverteringen af tryptofan til niacin afhænger af tilstedeværelsen af vitamin B-6-afhængige enzymer. Vitamin B-6 kan bidrage til at gøre 1 mg niacin fra 60 mg tryptofan, ifølge Linus Pauling Institute.

Comstock Images/Comstock/Getty Images

Hvor Meget af en Daglig Dosis af Vitamin B-6 Er en 50-Årig Kvinde har Brug for?

En 50-årig kvinde har brug 1.3 mg vitamin B-6 hver dag. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention," forhøjede niveauer af vitamin B-6 i blodet, kan det mindske risikoen for at udvikle postmenopausal brystkræft. Kvinder bør sigte mod at opfylde deres behov gennem en afbalanceret kost, der indeholder rige kilder til vitamin B-6, som kikærter, tun, laks, kyllingebryst, kartofler, bananer, hakket oksekød, hytteost, nødder, ris og spinat. Den øvre grænse for vitamin B-6 for en 50-årig kvinde er 100 mg per dag, så hvis tilskud er nødvendigt, må ikke overstige dette beløb.

BananaStock/BananaStock/Getty Images

Hvor Meget Vitamin B-6 for Hjernens Funktion?

Vitamin B-6 er nødvendige for normal udvikling af hjernen og funktion. A-vitamin hjælper også kroppen gøre noradrenalin og serotonin -- to hormoner, som har indflydelse på dit humør. For at opretholde en ordentlig hjernefunktion, voksne bør indtage 1.3 mg vitamin B-6 dagligt. Doser, der overstiger 200 mg per dag kan forstyrre korrekt hjernefunktion og føre til neurologiske forstyrrelser, såsom ubalance og tab af følelser i benene.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære