Sund Kost >> Ernæring

B12 i Kalkun & Kylling

Kalkun eller kylling, mørkt kød eller lys -- uanset hvilken du foretrækker, vil du få mindst 13 procent af dit daglige indtag af vitamin B-12, i en portion. Begge typer af fjerkræ er også gode kilder til magert protein. Bare være opmærksom på, at det at spise huden sammen med kød, eller ved at vælge dej-stegt kylling, fordobler kalorier og firedobler total fedt.

Vitamin B-12 Grundlæggende

Vitamin B-12 aktiverer enzymer, der producerer hæmoglobin og nedbryde fedt og protein til energi. Det hjælper også med at opretholde den fede belægning på nerver, der holder dem fungerer korrekt. Din krop har brug for vitamin B-12 til at vende aminosyren homocystein i et stof, der kaldes S-adenosylmethionin, eller Samme. I denne rolle, vitamin B-12 udfylder to vigtige job. For det første, din krop har brug for Samme at producere proteiner, DNA og neurotransmittere. Og for det andet, fjernelse af homocystein fra din blodbanen kan hjælpe dit hjerte, fordi høje niveauer af homocystein er forbundet med en øget risiko for hjerte-kar-sygdom. Du er nødt til at forbruge 2.4 mikrogram vitamin B-12 dagligt.

Vitamin B-12 Indhold

Kalkun og kylling er både gode kilder til vitamin B-12, men lys kød har tyrkiet næsten det dobbelte, og mørkt kød har tyrkiet næsten seks gange mere, end du får fra enhver type af kyllingekød. Uanset om du foretrækker mørk eller lys kød, kylling, vil du få på 0,3 mikrogram, eller 13 procent af dit daglige indtag af vitamin B-12 fra en 3-ounce servering. Den samme del af lyset kød fra tyrkiet forsyninger 0.54 mikrogram, og det mørke kød er 1.7 mikrogram vitamin B-12. Disse værdier udgør 23 procent af dit daglige indtag fra tyrkiets lys kød og 73 procent fra det mørke kød.

Makronæringsstoffer

En 3-ounce servering af enhver form for kylling eller kalkun kød kun har 92 til 106 kalorier. Det lyse kød fra både kylling og kalkun indeholder 20 gram protein i et 3-ounce servering, mens det mørke kød forsyninger 17 til 18 gram. Det anbefalede daglige indtag af protein for mænd er 56 gram og kvinder har brug for 46 gram. Hvis du foretrækker det lyse kød, får du 1 gram fedt i alt i en 3-ounce servering af kylling og kalkun. Mørkt kød fra enten man er 2 til 4 gram fedt. De er lavt indhold af mættet fedt, men mørkt kød har omkring 67 gram kolesterol, mens lys kød har omkring 48 mg. Du bør begrænse din daglige kolesterol indtag på 300 mg eller mindre.

Overvejelser

Lægemidler til behandling af gastroøsofageal refluks sygdom, såsom proton pumpe hæmmere, og over-the-counter medicin for at reducere mave syre eller behandling af mavesår sygdom kan reducere absorptionen af vitamin B-12. Anden medicin, der er ordineret for højt kolesteroltal, type 2 diabetes og visse antibiotika kan også påvirke vitamin. Hvis du bruger medicin, skal du tale med din læge for at se, om du er nødt til at tage supplerende vitamin B-12.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære