Sund Kost >> Sunde Måltider

Er B-12, som Findes i Æg Og Mejeriprodukter?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 27, 2018

Vitamin B-12, også kendt som cobalamin, hører til familien af B-kompleks vitaminer, en gruppe af otte vandopløselige vitaminer er vigtige for et godt helbred. Din krop bevarer en butik af vitamin B-12 i din lever, men du skal også forbruge cobalamin hver dag, eller du kan udvikle en vitamin B-12 mangel, der kan medføre langsigtede nerve skader. Kød, fisk og skaldyr er nogle af de rigeste kilder til vitamin B-12. Men, vegetar-venligt fødevarer, herunder æg og mejeriprodukter, men også hjælpe dig med at øge dit vitamin B-12 indtag.

Betydningen af Vitamin B-12

Vitamin B-12, påvirker hver eneste celle i din krop, fordi dens rolle i dit kredsløbssygdomme. Cobalamin hjælper dig med at gøre hæm, at den del af dit røde blod celler, der giver dem mulighed for at levere alle væv i kroppen med ilt. En mangel på vitamin B-12 forårsager anæmi, en tilstand, der opstår, når dit blod ikke længere korrekt ilte din krop.

Cobalamin også understøtter hjerte-kar-sundhed ved at kontrollere niveauet af homocystein -- en aminosyre -- i din blodbanen. Ved at hjælpe din krop nedbryde homocystein i mindre skadelige stoffer, vitamin B-12 forhindrer højt homocystein, der kan bidrage til hjertesygdomme. At få nok vitamin B-12, som også beskytter dig mod nerveskader ved at bevare din myelin kappe, en fed belægning, der omgiver din nerve celler og fremmer nerve funktion.

B-12 Æg

Samtlige værelser er store og hele æg indeholder på 0,4 mikrogram vitamin B-12. Dette svarer til cirka 18 procent af de 2,4 mikrogram af B-12, du har brug for dagligt, ifølge Office for Kosttilskud. De fleste af dette vitamin B-12 -- 0.3 mikrogram -- er placeret i blommen, men æggehvider også indeholde nogle cobalamin.

B-12 i Mejeri

Hytteost og fedtfri yoghurt er den rigeste mejeri kilder til vitamin B-12 -- en kop af hver indeholder 1.4 mikrogram cobalamin, eller 58 procent af den anbefalede daglige dosis. Fedtfri mælk giver 1.2 mikrogram vitamin B-12 pr kop, og et tilsvarende servering af del-skim ricotta ost byder på 0,7 mikrogram. Mindre sunde mejeriprodukter valg indeholder også B-12 -- en kop sødmælk giver 1.1 mikrogram, chokolade og mælk indeholder 0.8 mikrogram per kop.

Servering Tips

Top din salat med skiver af hårdkogte æg og crabmeat eller grillet laks -- begge typer af fisk og skaldyr indeholder mere end hele din daglige anbefalede indtag af cobalamin per 3-ounce servering, og tilføje æg yderligere øger din B-12 forbrug. Hæld et pisket æg i simmering chicken soup for at skabe chicken egg drop suppe, eller pisk et æg i din havregrød, som det kokke til at tilføje cobalamin til en ellers B-12-mangelfuld måltid.

Når forbrugende mejeriprodukter, stick med lav eller ikke-fedt valg. Ikke kun gøre nogle ikke-fat muligheder tilbyder flere B-12 end deres højere fedtindhold kolleger-for eksempel, fedtfri mælk indeholder flere B-12 end sødmælk-men at de også begrænse dit indtag af skadelige mættet fedt. Start din morgen med fedtfri mælk serveret med vitamin B-12-berigede korn, eller tilsæt hytteost eller yoghurt til dine smoothies som en kilde af cobalamin.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære