Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Undgå at Spise Mad til en Fest

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

Fest mad er velsmagende og indbydende, men de fleste af dine valg er et højt indhold af fedt, kalorier, salt eller sukker. Overspisning er let at gøre til en fest, fordi maden bare at sidde der, og du kan forbruge for meget uden at lægge mærke til, som du blander sig og chat. Mens en lejlighedsvis nydelse vil ikke skade din sundhed, er det bedst at træffe forholdsregler til at undgå at spise alt for meget på din næste sammenkomst.

Sund Kost

Hvis din kost er fyldt med frugt, grøntsager, magert protein, fedtfattige mejeriprodukter og fuldkorn, er du sandsynligvis at få alle de vitaminer og mineraler, du har brug for et godt helbred. Disse fødevarer giver sunde måder at fylde dig op, så du spiser mindre samlet. En ekstra bonus ved at spise en sund kost er, at du er mindre tilbøjelige til at ønske at spise usunde snacks til fester.

Spis Før Du Går

Du behøver ikke gå til fest sultne. Hvis du er sulten, er du mere tilbøjelige til at gå lige til den mad, bord og begynde at spise. Chancerne er, du vil ikke spise de mest nærende fødevarer selv. Spise en høj-fiber-eller høj-protein snack, inden du går til fest. Det er meget nemmere at begrænse, fest mad, hvis du ikke er sulten. Har et æble med peanutbutter eller et udsnit af hele hvede toast med mandel smør. Lav tre eller fire hele korn kiks med ost eller spise en liter fedtfattig yoghurt med en håndfuld mandler eller valnødder. Snittede grøntsager med lavt fedtindhold ranch dressing er en anden påfyldning snack, der kan hjælpe med at forhindre dig fra at spise usunde fødevarer på partiet. Spis din snack langsomt. Ifølge en undersøgelse fra 2009, der er offentliggjort i "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism," spise langsomt kan stoppe dig fra at spise for meget. Når din krop får det signal, at det er fuld, du er mindre tilbøjelige til at fortsætte med at spise når du kommer til festen.

Drikke Vand

Drik masser af vand. Vand hjælper med at fylde din mave, så du er mindre tilbøjelige til at føle sig sulten. Det giver dig også noget at putte i munden, som ikke indeholder kalorier eller fedt. Mindless eating, som ofte opstår som du besøger med venner til en fest, kan få dig til at forbruge langt mere mad, end du har brug for eller ønsker. Hold et glas vand i hånden i stedet, og du vil være mindre tilbøjelige til at mindlessly nippe på fødevarer på buffet bordet.

Flytte Væk

Holde sig væk fra mad-bordet. Det er lettere sagt end gjort, men chatter med vennerne på tværs af rummet vil hjælpe med at forhindre dig i at fylde din tallerken flere gange, med usunde fødevarer. Flytte din samtale uden at holde buffet bordet ude af syne. MayoClinic.com bemærker blot at se appetitlig mad er alt, kan det tage at friste dig til at spise for meget. Hvis maden er lige foran dig, og det ser godt ud, du er mere tilbøjelige til at spise mere, end du skal. At holde mad ud af dit syn er en enkel måde at holde dig fra at spise, når du ikke er sulten.

Tips

Holde sunde fødevarer, i bilen eller i tasken. Pack et æble, en appelsin eller banan. Hver af disse har en sund dosis af fiber, som fylder dig op, så du er mindre tilbøjelige til at blive fristet af buffet bordet. Friske grøntsager og en jordnøddesmør sandwich på hele hvede brød fylder muligheder for at tage sammen. Hvis du er sulten på den part, undskylde dig selv, skal du gå udenfor og få en sund snack, du pakket før at genindtræde i partiet. Hvis du bliver sulten og skal spise på den part, vælger vegetabilske crudites, frugt skiver, rejer cocktail eller nødder. Tag en lille portion hver, spise den langsomt og derefter bevæge sig væk fra mad-bordet.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære