Sund Kost >> Kost

Er Avocadoer Godt for Dit Hjerte?

Nogle af sundhedsbevidste forbrugere styre fri af avocadoer, på vagt over for frugt højt fedtindhold -- omtrent 29 gram i gennemsnit avocado. I så gøre, at disse forbrugere har udsigt makeup af avocado er fedt, som langt overvejende består af umættede sorter, der kan hjælpe til at sænke kolesteroltallet. Denne rigt udbud af sund fedt sammen med andre næringsstoffer og fytokemikalier i avocado fremmer hjerte sundhed.

Gode vs. Dårlige Fedtstoffer

Ikke alle fedtstoffer er skabt lige, mindst med hensyn til deres virkninger på menneskers sundhed. Som American Heart Association påpeger i en oversigt af fedt i kosten, det er mættet fedt, transfedtsyrer og kolesterol, der kan øge blod niveauer af low-density lipoprotein, eller LDLs. Som de såkaldte "dårlige" kolesterol, LDLs er ansvarlig for opbygning af arterie-tilstopning af plak. Sunde fedtstoffer, såsom enkeltumættet og flerumættet fedt kan sænke LDL niveauer, når det er spist som en del af en kost lavt indhold af mættet fedt og trans-fedtsyrer, ifølge AHA. Mere end 80 procent af fedtstoffer i avocadoer er af den umættede udvalg, som står for foreningens anbefaling af den frugt som en kilde til sunde fedtstoffer. Og advarer samtidig om, at fedt bør udgøre mere end 25 til 35 procent af din samlede daglige kalorier, AHA anbefaler kraftigt at vælge umættet i stedet for mættet fedt.

Kolesterol-Sænkende Virkning

En forsker på Saudi-Arabiens King Saud University gennemført en dyr undersøgelse for at vurdere, hvilken virkning, hvis nogen, avocado havde på blod kolesterol niveauer af rotter, som hyperlipidæmi var blevet fremkaldt. Efter 70 dage på en høj-kolesterol kost, forsøgsdyr blev fodret med 1 til 2 ml af avocado pulp dagligt. Test efter en længere periode med avocado tilskud afsløret lavere samlede blodets indhold af kolesterol, der er markeret, især ved markant lavere LDL niveauer. Forsøgsdyr viste også signifikant lavere niveau af malondialdehyde, eller MDS, i væv af deres hjerter og lever. MDA er et biprodukt af den oxidative nedbrydning af lipider i din krop, og betragtes som en indikator for oxidativ stress. Disse lavere MDA niveauer angiver, at avocado ikke kun sænket kolesterol niveauer, men også øget antioxidant aktivitet i testpersoner. Resultaterne blev offentliggjort i September 2011 udgaven af "African Journal of Pharmacy and Pharmacology."

Effekt på den Samlede Ernæring

I en analyse af data fra en bred national nutrition survey, et team af AMERIKANSKE forskere har undersøgt de ernæringsmæssige profiler af 273 undersøgelsens respondenter, der har angivet, at de havde indtaget avocado i 24-timers periode, der var genstand for undersøgelsen. Data viste, at avocado forbrugerne havde et højere indtag af total fedt, monoumættede og flerumættede fedtsyrer, kostfibre, vitamin E og K, kalium og magnesium, end respondenter, der ikke havde spist avocadoer, men havde tilsvarende kalorieindtag. Statistikkerne viste også, at avocado forbrugerne havde lavere kropsvægt, bmi og taljemål og højere niveauer af high-density lipoprotein end ikke-avocado forbrugerne. I April 2010 udgave af "Journal of The Federation of American Societies for Experimental Biology," forskere vist, at avocado forbrugerne havde markant lavere odds for metabolisk syndrom, som er en samling af medicinske lidelser, der øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Letter Carotenoid Absorption

Hjerte-sunde carotenoider som lutein og alpha - og beta-caroten forekommer naturligt i en bred vifte af frugt og grøntsager. Men de lipider, der er nødvendige for at lette maksimal absorption af carotenoider er til stede i meget få af disse fødevarer. Ohio State University forskere har foretaget en undersøgelse, der viste, at tilsætning af avocado eller avocadoolie til en salat eller salsa kraftigt øget absorption af karotenoider fra disse fødevarer. De har offentliggjort deres resultater i Marts 2005-udgaven af "The Journal of Nutrition."

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

  • avocado avocado i püree billede af Lucky Dragon fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære