Sund Kost >> Kost

Hvad Er Avocado Højt I?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret November 21, 2018

Avocadoer, også kendt som smør, frugt eller alligator pærer, er en høj-fiber, næringsstof-tætte kilde til hjerte-sunde monoumættede fedt. Af de snesevis af dyrkede sorter, Hass og Mexicanske Fuerte er den mest almindeligt tilgængelige avocado i Usa. De Haas, eller Californien, avocado er ovale med mørke, nopret hud. De større Mexicanske Fuerte, eller Florida, avocado er pæreformet med en blød grøn hud. I almindelighed, de to sorter er ernæringsmæssigt sammenlignelige. Ounce til gram, men, Californien avocadoer er højere indhold af kalorier, fedt, fiber og kalium, mens Florida avocadoer er rigere på vitaminer C og E.

Fedtsyrer

Avocadoer er cirka 20 procent fedt, et beløb, der er 20 gange større end de fleste andre frugter. Den type fedt er de rigeste i, men er hjerte-sunde monoumættede type. Begrænser dit fedt indtag til det meste umættede kilder, der kan hjælpe med at sænke LDL-og total-kolesterol, og dermed reducere risikoen for hjertesygdomme. En avocado er fedtsyrer også sikre, at E-vitamin, carotenoider og andre fedt-opløselige forbindelser er let absorberes. 3,5 ounce servering af Californien avocado giver 167 kalorier og næsten 24 procent af den daglige værdi for fedt, mens en tilsvarende servering af Florida avocado forsyninger 120 kalorier og omkring 16 procent af den daglige værdi for fedt.

Fiber

Avocadoer er en glimrende kilde til kostfibre, der giver betydelige mængder af begge typer. Deres opløselige fibre opløses i en gel-lignende stof, der binder sig til fedtsyrer til at hjælpe i deres udskillelse, for derved at fremme sunde kolesterol niveauer. De uopløselige fibre i avocado øger afføring størrelse og fremskynder bevægelsen af materiale gennem tarmkanalen. 3,5 ounce servering af Californien avocado giver 6.8 gram fiber — mere end 27 procent af den daglige værdi for fiber. En tilsvarende servering af Florida avocado indeholder 5.6 gram fiber, eller omkring 22 procent af den daglige værdi.

Kalium

Avocado er også rig på kalium, et mineral, som er vigtigt at rette nerve funktion og muskel kontrol. Sammen med natrium -, kalium-og også hjælper med at opretholde cellens integritet ved at regulere balancen af væsker og elektrolytter. Den lave indtagelse af kalium i kosten er forbundet med forhøjet blodtryk, mens en passende indtagelse kan forhindre eller normalisere forhøjet blodtryk. 3,5 ounce servering af Californien avocado indeholder 14 procent af de mineralske daglige værdi, mens den samme mængde af Florida avocado giver 10 procent af den daglige værdi.

C-Vitamin

Avocadoer er høj i C-vitamin, en alsidig vigtigt næringsstof for mange funktioner i kroppen. C-Vitamin er nødvendig for at danne og reparation blodkar, ledbånd, sener og hud, og afgørende for, at opretholde sunde knogler og tænder. Dens tilstedeværelse i høj grad øger din krops evne til at optage og non-hæm jern, af den type, som findes i æg, og plante-baserede fødevarer. C-Vitamin er også en kraftig antioxidant, der hæmmer celle-skadelige frie radikaler. 3,5 ounce servering af Californien avocado indeholder over 14 procent af den daglige værdi for C-vitamin, mens et tilsvarende beløb i Florida avocado leverer det dobbelte af dette beløb, med 29 procent af den daglige værdi.

E-Vitamin

Avocadoer er en god kilde til vitamin E, som er et næringsstof, der er afgørende for produktionen af røde blodlegemer, normal celle funktion og et sundt immun system. Meget gerne, vitamin C, vitamin E er en stærk antioxidant, som beskytter celler, væv og organer fra frie radikaler. Det øger også den funktion af K-vitamin, som er vigtigt for dannelsen af blodpropper. 3,5 ounce servering af Californien avocado giver næsten 10 procent af den daglige værdi for E-vitamin, og den samme størrelse servering af Florida avocado indeholder mere end 13 procent af den daglige værdi.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære