Sund Kost >> Kost

Artiskokker & Fordøjelse

Verden artiskok, Cynara cardunculus, en lang, flerårig thistle plante hjemmehørende i Middelhavet, vokser til 4 til 6 meter og producerer store, sølvfarvede blade. Den meget store, imponerende blomst danner en verden form, som du kan høste og spise, mens det stadig er et bud. Artiskok tilbyder potentielle fordele for fordøjelsessystemet sundhed.

Irritabel Tarm Syndrom Forbedring

Artiskok blad lindres symptomerne på irritabel tarm syndrom i en undersøgelse offentliggjort i August 2004 "Tidsskrift for Alternativ og Komplementær Medicin." I undersøgelsen blev deltagerne, der forbruges artiskok blad dagligt i to måneder rapporterede en 26.4 procent reduktion i forekomsten af irritabel tarm symptomer og et signifikant fald i det mønster af skiftevis forstoppelse, en af de karakteristiske træk af irritabel tyktarm. Deltagerne rapporterede også, at 20 procent forbedring i deres generelle livskvalitet.

Dyspepsi Relief

Artiskok afhjælpes symptomer på dyspepsi, en tilstand karakteriseret ved øvre mavesmerter, oppustethed og halsbrand, i en undersøgelse offentliggjort i December 2002-nummeret af tidsskriftet "Phytomedicine." Deltagere, der forbruges 320 mg artiskok blad en dag i to måneder. Resultaterne viste, at artiskok reduceret symptomer med 40 procent. En gruppe, der tog doser af 640 mg i døgnet oplevet en lignende grad af udbytte med tillæg af lavere rapporteret angst niveauer. En kombination af artiskok blad, chlorogensyre, mælkebøtte, gurkemeje og rosmarin lettet dyspepsi symptomer til det halve inden 30 dage i 38 procent af deltagerne i en undersøgelse offentliggjort i juni 2010 "Minerva Gastroenterologica e Dietologica." Efter 60 dage, 79 procent af undersøgelsens deltagere rapporterede om en 50% symptomreduktion. Tillægget også sænket kolesterol med op til 8 procent i forhold til baseline værdier.

Leveren Sundhed

Antioxidant og lever-beskyttende fordele af artiskok blev påvist i en undersøgelse offentliggjort i 2008-udgaven af tidsskriftet "Ernæring og Kræft." Det væv, kultur undersøgelse af dyr leveren celler fandt, at artiskok beskyttet mod oxidativ stress -- cell skader fra ophobede giftstoffer og affaldsprodukter -- og forhindrede udtømning af en af leverens vigtigste antioxidant enzymer. I en del af undersøgelsen, der har afprøvet effekten af artiskok på menneskets lever kræft celler, forskere observeret, at artiskok svækket kræft celler.

Kosten Bruger

Artiskokker er oftest dampet og spist af peeling blade og dyppe deres bløde indre dele i smeltet smør, mayonnaise eller salat dressing. Når du fjerner blade, skrabe væk fuzzy, indre del-kendt som choker -- at afsløre den base, eller hjerte, af artiskok. Artiskok hjerte har en sød, stivelsesholdige smag og kartoffel-lignende tekstur. Nyd artiskokker varm eller afkølet. Dåse artiskokker og tilbyder et bekvemt alternativ til brug i supper og gryderetter, vegetabilsk dips eller som pynt til pizza.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære