Sund Kost >> Ernæring

Gør Æbler Har Masser af Kulhydrater?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret November 27, 2018

Hvis du forsøger at holde sig i ketose på din low-carb diæt, en apple kan have for mange carbs for dig. Men i forhold til andre carb-holdige fødevarer, æbler, der ikke har masser af kulhydrater. Og når en del af en velafbalanceret kost, kulhydrater i en apple lave en sund ud.

Apple Ernæring

Den søde, sprøde æble er lav i kalorier og en god kilde til fibre og vitamin C. det er Et medie, apple har 95 kalorier, 25 gram kulhydrater, herunder 4 gram fiber, og det er hovedsageligt fat gratis. Den lever også op til mere end 10 procent af den daglige værdi for c-vitamin, Mens et æble ikke er en væsentlig kilde til andre vitamin eller mineral, det kan du få dig tættere på at opfylde dine daglige B-vitamin og kalium behov.

Om Disse Kulhydrater

Hvis du tæller kulhydrater, 25 gram kan lyde som en masse. Men et medium, apple kun opfylder 8 procent af den daglige værdi for kulhydrater. Og mens en apple kan falde på den højere ende for kulhydrater i forhold til andre frugter, der -- som skiveskårne jordbær, som har 13 gram kulhydrater i en kop-det er stadig en lav-glykæmisk frugt. Det betyder at disse kulhydrater kun medføre en mindre stigning i blodsukkeret. Ved sammenligning, hvide ris, som har 22 gram kulhydrat pr 1/2 kop, er høj-glykæmiske fødevarer og forårsager en drastisk stigning i blodsukker. At spise mere lav-glykæmiske fødevarer, som æbler giver dig bedre sult kontrol, og kan reducere din risiko for at udvikle sukkersyge og hjerte-karsygdomme.

Fiber

Nogle af kulhydrater i din apple kommer fra fiber, som er en type af kulhydrat, som din krop kan ikke fordøje. Det betyder også, at det leverer ikke nogen kalorier. De fleste af fiber i æbler er i form af uopløselige fibre. Denne type fiber ikke kan opløses i vand og tilføjer bulk til afføring til at hjælpe med at forbedre afføring. Ud over medvirken i tarm funktion, de uopløselige fibre i æbler kan også spille en rolle i at reducere din risiko for diabetes ved at forbedre insulin følsomhed.

Sandheden Om Sukker i Æbler

Hvis du kigger på en næringsdeklarationen på en pose æbler, kan du vælge at sætte det tilbage efter at have læst dens indhold af sukker. Et medie, apple er 19 gram sukker, hvilket svarer til tre fjerdedele af kulhydrater i en apple kommer fra sukker. Mens de fleste fagfolk inden for sundhedssektoren anbefale reducere sukker i din kost, de plejer at betyde "tilføjet" - sukker, som er det corn syrup, behandles bord sukker og andre sødestoffer, der er tilføjet til fødevarer såsom æblemos, kager, ketchup og sodavand. Æbler er en kilde til naturlige sukker, som er omgivet af andre sundhedsfremmende næringsstoffer, så der er ingen grund til at opgive dem på grund af sukker-indhold.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære