Sund Kost >> Ernæring

Forretter til en Soft-Fødevarer Kost

En blød-fødevarer kost er udviklet til at omfatte fødevarer, der kræver lidt eller ingen tygge. Hvis du eller en gæst, efter en soft-fødevarer kost på grund af en nylig operation eller dental procedure, kan det være en udfordring at forberede forretter, som er kreative og velsmagende. Du er ikke begrænset til purerede fødevarer og gelatine. Med lidt planlægning, kan du tjene bløde appetitvækkere, der er nærende og lækker.

Suppe

Bouillon og purerede eller blandet supper kan indgå i en blød-fødevarer kost. Suppe gør en nærende appetitvækker, der kan tilberedes på en række forskellige måder. Kombinere lav-natrium bouillon med godt kogte grøntsager, der ikke har frø eller hård hud, såsom squash og asparges. Puré af kogte kartofler og squash til at skabe en suppe fyldt med C-vitamin, A-vitamin og fibre. Må ikke tilføje spicy krydderier såsom chili pulver, til suppe, da de kan irritere slimhinden i maven.

Dips

Brug lav-natrium dåse bønner til at skabe en fiber-rige dip passende for en soft-fødevarer kost. Puré sorte bønner med revet cheddar ost og tjene blanding med bløde ruller eller brød, som anbefales som en del af en soft-fødevarer kost, i henhold til Drugs.com. Mash friske avocadoer og serveres med bløde majs tortillas for en appetitvækker rig på kalium og fiber. Tjene bløde frugter som bananer og melon, med et lavt fedtindhold, plain yoghurt til endnu en dukkert idé, der leverer en sund beløb af calcium og protein.

Yderligere Ideer

Deviled eller hårdkogt æg er protein-pakket og passende forretter til en soft-fødevarer kost. Hytteost er en sund kilde til calcium og kan serveres med bløde frugter, såsom melon og bananer. Frugt på dåse uden skind eller frø er en anden mulighed, der leverer C-vitamin og fibre. Kogte kartofler uden på huden, boller og muffins er ekstra forretter, der kan blive spist på en soft-fødevarer kost.

Fødevarer for at Undgå

Ikke tjene rå frugter og grøntsager, der er sprøde er svært at tygge. Spring gulerødder, broccoli, blomkål og selleri, samt noget frugt, der indeholder gruber, frø eller skind, såsom jordbær, hindbær, brombær og æbler. Pass på stærkt krydrede og fede fødevarer, herunder pølser, hotdogs, pålæg, stegte fødevarer og bacon. Du bør ikke spise hårde fødevarer såsom nødder og frø. Andre fødevarer for at undgå omfatte tortilla chips, chips, tørret frugt, kokos, pita brød, saltstænger og popcorn.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære