Sund Kost >> Ernæring

Antioxidanter i Rå Kålroe

Efteråret høstsæsonen fejres med afgrøde-tema festivaler, men hvis du ønsker at finde en kålroe festival du har kun to muligheder: New York og Wisconsin. Men, lad ikke rodfrugt mangel af et ry stoppe dig fra at prøve det. I tillæg til deres antioxidant værdi, rutabagas er en lav-kalorie-og fedtfattig kilde til fiber, jern og knogle-bygning mineraler.

Definition

Rutabagas er naturligt formet som en top, men den smalle ende er skåret ud, forlader en runde grøntsager, der er nemt forveksles med en majroe. Rutabagas er lidt sødere end roer og har et gult kød, i forhold til majroe er hvid og lys lilla hud. Når du køber rutabagas, se for glat grøntsager uden revner eller bløde pletter. De vil holde ved stuetemperatur i cirka en uge, og i køleskab i to uger, eller de kan rengøres, blancheret og frosset i flere måneder.

Antioxidanter

Den normale kemiske reaktioner, der igen mad til energi også frigive biprodukter, kaldet frie radikaler. Disse stoffer, der skader celler og bidrage til at sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdom. C-Vitamin, E-vitamin, zink og mangan fungerer som antioxidanter, der neutraliserer frie radikaler. C-Vitamin virker i hele kroppen til at opbygge immunsystemet og reducere risikoen for visse kræftformer, mens E-vitamin beskytter fedtsyrer og fedtopløselige vitamin A. Zink beskytter proteiner og det centrale nervesystem. Mangan er den vigtigste antioxidant i mitokondrier, der producerer energi til kroppen.

Antioxidanter i Kålroe

En kop længdeenhed rå kålroe er et kraftcenter af C-vitamin, der leverer 39 procent af den anbefalede daglige indtag, der er baseret på en 2,000 kalorie-en-dag kost. Det indeholder også 3 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin E. Mænd vinde 4 procent og kvinder får 6 procent af deres daglige værdi af zink. Det samme portionsstørrelse har 9 procent af den anbefalede daglige værdi af mangan. Når du koge kålroe, den daglige værdi af C-vitamin dråber 4 til 10 procent, men mængden af andre antioxidanter forbliver den samme.

Ved Hjælp Af Kålroe

Rutabagas er dækket af et vokslag, så de må blive renset, afpudset af stængler eller pletter og skrællet. Omfatter tynde skiver på en bakke af vegetabilske forretter eller tilføje terninger til supper, sammenkogte retter og salater. Gøre det til stjernen i sin egen salat med rist gulerødder og rutabagas sammen, og støvregn dem med din foretrukne vinaigrette eller italiensk dressing. Bare 1/2 kop gulerødder øger den samlede A-vitamin i skålen med mere end 200 procent af den anbefalede daglige værdi og tilføjer 7 procent mere af vitamin C. Gøre det til en sød men sund salat, der appellerer til børn med tilføjelse af revne æbler, tranebær og græskar frø, toppet med en sursød dressing eller en let sødet sesam-dressing. Kast kiler af rå kålroe i olivenolie og steg dem alene eller sammen med dine andre favorit grøntsager til en stor side parabol. Kog rutabagas i vand eller kylling bouillon, indtil de er møre, og mos dem med gulerødder eller kartofler. Hvis du føler, adventuresome, gøre kålroe chips ved stegning og saltning tynde skiver, bare pas på de ekstra kalorier, fedt og salt.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • kålroe vegetabilske billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære