Sund Kost >> Sunde Måltider

Gøre Antioxidanter Giver Dig Energi?

Forsøger at gøre det gennem dagen uden energi, er ikke sjovt. Alt, hvad du gør, synes at kræve en større indsats. Få energi nok til at bære dig gennem den dag kommer ned til at vælge de rigtige fødevarer at spise. Mens antioxidanter er vigtige, for at stoppe celle skader og forebygge cancer, behøver de ikke give dig energi. Energi kommer fra kalorier, uanset om det er fra fedt, kulhydrat eller protein.

Betydningen af Antioxidanter

Mens antioxidanter ikke bidrager til energi direkte, de er fundet i de fødevarer, du spiser, der giver dig energi. Næringsstof tæt fødevarer, såsom frugt og grøntsager er fyldt med denne kræft kæmper næringsstof. Din krop er udsat for frie radikaler hver dag, der kan skade cellerne i din krop. Antioxidanter bekæmpe disse frie radikaler, for at forhindre eller omvendt skader. Mens antioxidanter er oftere forbundet med forebyggelse af kræft, de spiller også en rolle i bedre immunforsvar, nedsat risiko for hjerte-sygdom og sundere hud.

Kalorier og Energi

En kalorie er defineret som en enhed af energi, der leveres af mad, uanset hvilken mad, du vælger. Fedt er den mest kalorie tætte makronæringsstoffer, med ni kalorier per gram. Kulhydrater og protein, der både indeholder fire kalorier per gram. Det vigtigste er at vælge fødevarer, der ikke gør du føler dig sløj eller forlade dig træt og sulten efter en time eller to.

Årsagen til Træthed

Dina Aronson, en registreret diætist, siger, at det at spise for energi topper listen af mål blandt kunder. Træthed er ofte relateret til stress, mangel på motion, mangel på søvn og dårlig kost. Det første skridt mod at finde mere energi for at bestemme den skyldige. Hvis du kan løse den underliggende årsag til din træthed, kan du finde dig selv med mere energi til at hjælpe dig med at gøre det gennem din travle dag. En kost mangler de essentielle næringsstoffer som D-vitamin, zink, jern, B-vitaminer, essentielle fedtsyrer og magnesium næringsstoffer kan bidrage til træthed. Sundhedsmæssige problemer også kan bidrage til træthed.

Picking den Rigtige Kalorier

Følg en sund velafbalanceret kost, der er rig på antioxidanter og andre vigtige næringsstoffer. Omfatter en lang række fødevarer fra alle fem store fødevarer grupper. Fokus på fedtfattig eller fedt-fri mejeriprodukter, frugter, grøntsager, magert kilder til protein og fuldkorn. Start din dag med en dosis af energi ved at spise morgenmad. At springe måltider vil bare gøre du føler dig træt. Når du springer måltider dit stofskifte bremser ned for at spare energi, hvilket gør du føler dig sløv. For at holde dit energi niveau, du er nødt til at spise nok kalorier til at opfylde dine daglige behov.

Om Forfatteren

Rebecca Slayton er en Registreret Diætist og har arbejdet i ernæring området siden 2006. Slayton modtaget 2005 Betty Feezor Tildeling af Stipendium for sine studier. Hun har en Master of Science i fødevarer og ernæring fra East Carolina University.

Foto Credits

  • Martin Poole/Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære