Sund Kost >> Kost

Er Antioxidanter Ødelagt af Varme?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 28, 2018

Antioxidanter er kraftcenter stoffer, der beskytter dig mod sygdom. Din krop indeholder nogle antioxidanter, og får du resten af din kost fra fødevarer som grønne greens og andre grøntsager og frugter. Madlavning metode, du vælger, kan få væsentlig betydning af antioxidanter i din mad. Nogle madlavning metoder er bedre end andre til at fastholde de mest antioxidanter.

Tip

Længden af den tid, du udsætter fødevarer til varme, der kan have væsentlig indvirkning antioxidant indhold. Tør-varme madlavning metoder er den bedste måde at bevare næringsstoffer.

Kogning

Der er dårlige nyheder, hvis du er en fan af kogende dine grøntsager. Kogende forårsager den højeste tab af antioxidanter i grøntsager, ifølge en rapport i journal Forebyggende Ernæring og Fødevarer Videnskab, der blev offentliggjort i 2012. Kogende kan reducere indhold af antioxidanter med så meget som 60%. Fordi antioxidanter som vitamin C opløses i vand, det giver mening, at disse næringsstoffer udvaskes ud i vandet madlavning ved hjælp af denne metode.

Hvis du ønsker at bevare antioxidanter, spar kogende, når du laver suppe. På den måde antioxidanter, som vil forblive i suppen, du spiser.

Dampende

Ved kogning, dampning er den anden mest skadelige madlavning metode til at antioxidant indhold. Dampning er en fælles madlavning metode, især når du er på udkig for at undgå at tilføje olie til at stege dine grøntsager. Det er stadig en sund metode til klargøring af grøntsager, men du vil miste en betydelig mængde af antioxidanter ved madlavning denne måde.

For at gemme antioxidanter, når dampende, prøv dampende kun halvdelen af den typiske tid. Dette betyder, at du nyder dine grøntsager en smule mere på den sprøde side, men du vil beholde flere af de sunde antioxidanter.

Lynstegning

Den metode, der bevarer de fleste antioxidanter, når madlavning grøntsager er lynstegning. Når du røre-yngel, kan du bruge en lille mængde olie til at koge grøntsager på høj varme i en kort periode.

Varmen i sig selv er ikke fjenden, men snarere, hvor længe maden er udsat for varme. Wok-stegning er en af de hurtigste madlavning metoder. Maden er holdt i konstant bevægelse, når lynstegning, og det er denne minimal udsættelse for varme, der hjælper med at bevare den antioxidanter. Gøre lynstegning din madlavning metode til valg, hvis du ønsker at fastholde de mest antioxidanter.

Stegning

Udover at være en sund måde at tilberede mad, ristning er andet at lynstegning, når det kommer til at fastholde antioxidanter. Tør madlavning metoder som ristning og wok-stegning er forbundet med minimalt tab af næringsstoffer i almindelighed, så fødevarer bevare de vitaminer og andre antioxidanter, når du vælger disse tilberedningsmetoder.

Husk på, at masser af fødevarer, som du ikke lave mad, som frugt, nødder og frø, er også fyldt med antioxidanter. Så længe du spiser en afbalanceret kost, bør du ikke have problemer med at få nok antioxidanter.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære