Sund Kost >> Ernæring

Aminosyrer i en Afbalanceret Kost

Betydningen af aminosyrer kan ikke overvurderes, når det kommer til kroppen. De slutter sig sammen for at danne protein, der ofte omtales som byggesten for muskel. Protein spiller også en rolle i hud, hår og negle styrke, celle reparation og immunforsvar. Målet med en afbalanceret kost er at få alle de aminosyrer, du behøver, fra den mad, du spiser. At vide lidt mere om dem vil hjælpe dig med at opnå dette mål.

Æteriske vs Uvæsentlige

Aminosyrer består af 20 forskellige typer -- 10 i, som er væsentlige og 10, som er uvæsentlige. Ordet "væsentlig" betyder, at din krop har brug for dem for korrekt funktion, men er ikke i stand til at producere dem naturligt. Disse omfatter tryptofan, phenylalanin, histidin, isoleucin, methionin, isoleucin, lysin, threonin, arginin og valin. Ifølge Arizona University, ikke at få nok af endnu en af de essentielle aminosyrer i kosten kan forårsage protein nedbrydning i kroppen, som kan føre til muskel opdeling. I modsætning til kulhydrater, aminosyrer er ikke gemt i kroppen til senere brug. Dette gør, at det er vigtigt at indtage en balance af aminosyrer, der indeholder fødevarer på en regelmæssig basis.

Komplet Proteiner

Dyr kød og alle derivater har alle de essentielle aminosyrer er til stede. Disse fødevarer er kendt som komplette proteiner. Denne liste indeholder oksekød, svinekød, kylling, kalkun, fisk, skaldyr, and, lam, vildt, mejeriprodukter og æg. Herunder nogen af disse fødevarer i din kost, vil forsyne dig med de aminosyrer man har brug for, men vær advaret om, at nogle typer er højt kolesterol og mættet fedt. Oksekød, svinekød, and, mejeriprodukter og kylling med huden på at falde i denne kategori. Vælge magre udskæringer af okse-og svinekød, fjerne huden på fjerkræ og vælge fedtfattige versioner af mejeriprodukter. Disse sunde valg, som stadig indeholder alle de essentielle aminosyrer.

Tofu er en mad lavet af sojabønner. I modsætning til andre ikke-kød fødevarer, tofu er et komplet protein. Det fungerer godt i rør frites, salater, af sig selv, og selv i desserter. Quinoa er et korn, som har alle de essentielle aminosyrer er til stede. Det fungerer godt som en side parabol, eller som en bestanddel i et speciale salat.

Supplerende Proteiner

Vegetarer spiser ikke kød eller produkter, der stammer fra kød. Forskellige typer af vegetarer har også særlige restriktioner med deres indtag af protein-holdige fødevarer. Lacto vegetarer, for eksempel, kun spiser mejeriprodukter, men ingen æg eller kød. Hvis du er veganer eller en form for streng vegetarisk, kan du stadig få dine aminosyrer krav i en afbalanceret kost ved at kombinere ufuldstændige proteiner. Ufuldstændige proteiner, herunder bønner, linser, ærter, nødder, frø, grøntsager og hele korn, mangler en eller flere af de essentielle aminosyrer. Et par typiske eksempler på supplerende proteiner er ris og bønner og selleri suppe med majs brød.

Tips

Når du kombinerer proteiner til at få alle de essentielle aminosyrer, det er ikke nødvendigt at spise de fødevarer sammen. Det vigtigste er, at du indtager dem inden for en 24 timers periode. For eksempel, hvis du har hel-hvede toast i morgen og hummus med rå grøntsager senere i dag, vil du stadig få de aminosyrer man har brug for.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

Foto Credits

  • oksekød kogt i bouillon billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære