Sund Kost >> Sunde Måltider

Amerikansk vs. fransk Kost

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 07 December, 2018

Næsten 36 procent af Amerikanske voksne er overvægtige, rapporter Centers for Disease Control og Forebyggelse, og vægt-relaterede sygdomme som diabetes og hjerte-sygdomme er på fremmarch. I modsætning hertil Uge rapporterer, at kun 14 procent af de franske voksne er overvægtige. Mens forskellen mellem de to kan være til dels på grund af genetik eller kulturelle holdninger til mad, fedme specialist Dr. Jean Marc Catheline gjort gældende, at den fransk-ligesom mange af deres naboer i Middelhavsområdet -- traditionelt følge en diæt, der understreger, spisevaner, der ville være sundt for alle.

Portionsstørrelser

Mireille Guiliano, forfatter af "franske Kvinder ikke Får Fat: The Secret of Eating til Fornøjelse," siger, at et centralt aspekt af den franske kost er at nyde alt-herunder højt fedtindhold fødevarer og slik-i moderate mængder. I "Psykologi i Dag," forfatter Rosmarin K. M. Sværd er enig i, at bemærke, at fransk mad har alle typer af mad i små portioner. Amerikanerne, ifølge en 2011 undersøgelse offentliggjort i "Grænser i Psykologi," mad kvantitet frem for kvalitet, og de har tendens til at spise større portioner ved hvert måltid, end den franske, der fører til overskydende kalorier og vægt gevinst.

Producere Forbrug

Mens kun 10 procent af alle Amerikanske børn og teenagere møder deres anbefalede daglige indtag af frugt og grøntsager, over 40 procent af deres franske kolleger forbruge tilstrækkelige mængder af råvarer regelmæssigt, rapporter Karen Le Billon, forfatter af "fransk Børn Spiser Alt." Forskellen i producere forbruget er det samme for voksne: En undersøgelse offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Appetit i 2015 fandt, at både fransk voksne og børn spiser mere frugt og grønt end Amerikanerne, og at der i modsætning til den typiske Amerikanske familie, aftensmad, frugt og grøntsager, der er prioriteret i fransk familie middage. Ifølge Le Billon, den franske spise en bred vifte af produkter fra en ung alder, hvilket giver dem en anden indstilling til frugt og grøntsager.

Forarbejdede Fødevarer Indtag

Omkring 70 procent af de fødevarer, der gør op den kost af den gennemsnitlige Amerikanske behandles, færdigpakkede produkter, herunder frosne retter, snacks som chips eller kiks, færdige bagværk, frokost, kød, forarbejdede oste og andre mejeriprodukter og hurtig mad. Typisk, forarbejdede fødevarer, der ikke kun er høj i kalorier, fedt, mættet fedt og natrium, de indeholder også en række tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og farvestoffer. Den franske kost, men er primært fokuseret på uforarbejdede fødevarer, der tilberedes i hjemmet.

Brug Af Alkohol

Selv om Amerikanerne omfatter mindre alkohol i deres kost end borgerne i andre udviklede lande -- herunder den fransk-de har en høj rate af alkohol-relaterede dødsfald. I Usa, øl er den mest almindelige alkoholiske drikke, og det er sjældent indtages som en del af et måltid. Derimod, den franske foretrækker vin, drikker cirka 500 briller per person hvert år. Men de indtager alkohol til måltiderne, og de går ind smag over mængden, med briller, der kun delvist fyldt.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære