Sund Kost >> Kost

AMA LDL-Reference Intervallet Niveauer

Hjertesygdomme er den førende dødsårsag for mænd og kvinder i Usa og højt kolesterol er en stor risikofaktor for at udvikle hjertesygdom. Læger henvises til low-density cholesterol, LDL, som det dårlige kolesterol, fordi det holder sig til væggene i blodkarrene, og dermed forårsager plaque oprustning, der fører til åreforkalkning. Forskellige serier af LDL angive din risiko for hjertesygdom.

Risikofaktorer

For alle voksne over 20, og de første skridt til at tage kontrol over dit hjerte sundhed er at få dit kolesteroltal kontrolleres mindst en gang hvert femte år. Din læge kan køre en fuld lipid panel, der rapporterer din total kolesterol, HDL kolesterol og LDL kolesterol. Læger ofte ser på LDL-niveau til at bestemme din risiko for hjertesygdom. Optimal LDL-niveauet varierer, baseret på tilstedeværelsen af andre hjertesygdomme risikofaktorer.

Høj Risiko

Læger klassificere patienter, som har haft et hjerteanfald eller slagtilfælde, eller som har diabetes, perifer arterie sygdom eller carotid arterie sygdom med høj risiko for hjertesygdom, ifølge Mayo Clinic. Disse patienter bør tilstræbe, at LDL-kolesteroltal på mindre end 100 milligram per deciliter, i henhold til American Medical Association.

Meget Høj Risiko

Hertil kommer, at enhver voksen med to eller flere hjertesygdomme risikofaktorer, som omfatter cigaret rygning, højt blodtryk, HDL-niveau mindre end 40 milligram per deciliter eller en familie historie af hjertesygdomme, har en meget høj risiko for hjerte-karsygdomme. Et andet høj risiko faktor er at være en mand eller kvinde over 45 år eller 55 år, hhv. Hvis du falder i meget høj risikogruppe, skal du holde din LDL-niveau under 70 milligram per deciliter.

Raske Voksne

Raske voksne, med kun én eller ingen andre risikofaktorer for hjertesygdom bør tilstræbe, at LDL-niveau mindre end 130 milligram per deciliter. Hvis dit LDL-kolesterol er 130 159 milligram per deciliter, det falder i grænsetilfælde stor vifte. Enhver LDL niveau, der er 160 milligram per deciliter eller flere er for høje, og du skal foretage ændringer i livsstil for at sænke den.

Livsstil Ændringer

Din kost kan have stor indflydelse på din LDL-kolesterol. Spise fødevarer med højt indhold af mættet fedt, som rødt kød eller mejeriprodukter, kan øge LDL-kolesterol. Trans fedt findes i forarbejdede fødevarer og kommercielt bagværk også øger LDL niveauer. I stedet, vælge magre udskæringer af kød, fedtfattige mejeriprodukter og fødevarer tilberedt i sundere fedtstoffer som peanut eller rapsolie. Høj-fiber kost kan hjælpe med at sænke kolesteroltallet, så spis en kost rig på frugt, grøntsager og hele korn. Motion kan også hjælpe med at sænke kolesteroltallet. I virkeligheden, mister 5-10% af din kropsvægt kan reducere dit kolesterol niveau. Stoppe med at ryge og drikke alkohol kun i moderate mængder. Hvis du tager disse skridt, vil du være på vej til at nå din optimale LDL-niveau.

Om Forfatteren

Stephanie Chandler er en freelance skribent, hvis kandidatuddannelse i biomedicinsk videnskab og over 15 års erfaring i den videnskabelige og farmaceutiske erhverv give hende, med den viden at bidrage til sundhedsmæssige emner. Chandler har skrevet til virksomheder og små virksomheder siden 1991. Ud over at skrive videnskabelige artikler og procedurer, hendes artikler er publiceret på Overstock.com og andre hjemmesider.

Foto Credits

  • Thinkstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære