Sund Kost >> Kost

Gør Mandler Har Jern i Dem?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 21, 2018

Mandler kan være til gavn for mere end at sænke kolesterol niveauer, herunder at sænke din risiko for fedme, faldende oxidativt stress og inflammation, og forbedre glucose forordning, som alle er faktorer, der har indflydelse på din risiko for metabolisk syndrom, ifølge en artikel offentliggjort i februar 2012 i "Journal of Agricultural and Food Chemistry." Disse sunde nødder er også en god kilde til næringsstoffer, herunder magnesium, fibre, vitamin E, calcium, riboflavin og jern.

Strygejern Betydning

Jern er vigtigt for celle vækst, især dannelsen af røde blodlegemer, som transporterer ilt rundt i din krop. Det er også involveret i at regulere din kropstemperatur, stofskifte, hjernens udvikling og immunforsvar. Hvis du ikke spiser nok, strygejern, du kan blive trætte, er det vanskeligt at få dit arbejde gjort, og være mere tilbøjelige til sygdom.

Strygejern i Mandler

En 1-ounce servering af mandler indeholder 1 mg jern, eller 6 procent af den daglige værdi for jern, som er omtrent den samme mængde af jern, der leveres af en 3-ounce servering af kylling eller kalkun. Dette er lidt mere end 5 procent af DV for jern findes i en 1/4-cup servering af rosiner og mere end 4 procent af DV fandt i et 3-ounce servering af svinekød chops, Alaskas kongekrabber eller gulfinnet tun.

Jernoptagelsen

Jern fra vegetabilske kilder som mandler kaldes non-hæm jern, og er ikke så absorberes godt som hæm-jern fra kød kilder. Spise mandler sammen med fødevarer, der indeholder C-vitamin eller et dyr-baseret kilde til jern, vil bidrage til at øge mængden af jern din krop absorberer. Tilsæt mandler til en røre-yngel med kylling og rød peber, for eksempel. Undgå indtagelse af kaffe, vin eller te, når de spiser plante-baserede kilder til jern som mandler, da dette kan reducere mængden af jern, der absorberes. Store mængder af mangan, calcium og zink vil også begrænse mængden af jern din krop absorberer.

Overvejelser

Mens mandler er fyldt med næringsstoffer, de indeholder også en masse kalorier og fedt, med 163 kalorier og 14 gram fedt pr 1-ounce servering, som er på størrelse med en lille håndfuld. Kun 1 gram fedt er mættet, men de kalorier, stadig kan virkelig tilføje op hurtigt, hvis du ikke kan se din portionsstørrelse og forbruge disse nødder i moderate mængder.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære