Sund Kost >> Kost

Gør Alkohol Hæmmer D-Vitamin Optagelse?

Skrevet af Don Amerman; Opdateret 07 December, 2018

Tunge forbrug af alkohol kan føre til en mangel på vitamin D, et næringsstof, som blandt andet hjælper med til at opbygge og vedligeholde stærke knogler. Nogle gange kaldes "sol-vitamin", fordi din krop kan gøre det fra udsættelse for solens ultraviolette stråler.D-Vitamin er også til stede i et begrænset antal fødevarer. Men, drikke for meget alkohol kan forstyrre din krops evne til at optage og aktivere vitamin.

Primære Fejlernæring

Kronisk druk kan føre til to distinkte former af underernæring: primære og sekundære. Både resultere i suboptimal niveauer af D-vitamin, samt andre næringsstoffer. Lieber, direktør for Alkohol Research Center på Bronx Veterans Affairs Medical Center i New York, konstaterer, at den primære underernæring opstår, når der drikker store mængder alkohol er stærkt afhængige af kalorier i alkohol -- ren ethanol alkohol indeholder 7.1 kalorier per gram -- for energi og give afkald på andre næringsstof-rige kilder til energi. Lieber forklarer, at alkohol er generelt betragtes som "tomme kalorier", fordi det har stort set ingen næringsstoffer, på trods af at være høj i kalorier.

Sekundær Fejlernæring

Tunge forbrug af alkohol tiden tager sit vejafgift på foringer af dit tarmsystem, den del af din krop, der absorberer næringsstoffer fra den mad, du spiser, efter de er brudt ned i deres bestanddele under fordøjelsesprocessen. Sekundær underernæring opstår, når alkohol-beskadiget membraner ikke længere korrekt at optage næringsstoffer fra den mad du spiser, i henhold til Lieber. Den ætsende effekt af alkohol på den sarte indvendige foring af tyndtarmen fører til en hærdning og coarsening af disse væv, som gør det hele, men umuligt for dem at fungere korrekt. Af denne grund, siger Lieber, selv drikker store mængder alkohol, der indtager et højt niveau af næringsstof-rige fødevarer ikke at få det fulde udbytte af disse næringsstoffer, herunder vitamin D.

Hæmmer Aktiveringen af D-Vitamin

D-Vitamin bliver kun fysiologisk aktive efter at det er blevet kemisk ændret i leveren og nyrerne, ifølge H. Wayne Sampson, en medicinsk neurobiologi professor ved Texas A&M University. Da leveren skal bære den tunge byrde af alkohol stofskifte, overdrevet forbrug af alkohol sætter en usund overbelastning på orgel og gør det mindre i stand til at udføre sine andre opgaver. Alkoholmisbrug er overbelastning på det organ, der i sidste ende kan resultere i et antal af leversygdomme, herunder fedtlever, alkoholisk hepatitis og skrumpelever. I gå på kompromis med normal leverfunktion, forklarer Sampson, alkohol påvirker konverteringen af både kosten og endogent producerede vitamin D til dets aktive metabolitter. Som en konsekvens, der drikker store mængder alkohol har et lavt blodets indhold af aktivt vitamin D.

Betydningen af D-Vitamin

D-Vitamin spiller flere vigtige roller i wellness. Det fremmer optagelsen af calcium, hvilket gør vejen til et stærkere, sundere knogler. Det reducerer også inflammation i kroppen og hjælper med at holde dit immunforsvar fungerer godt. Uden nok vitamin D, du kan udvikle knogle smerter, svage ben og muskelsvaghed. Ifølge en Molekylær Psykiatri rapport, der blev offentliggjort i 2014, D-Vitamin-mangel kan også være forbundet med depression.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære